Opvang dak- en thuislozen in sporthal De Braak

Iedereen heeft het advies gekregen om zoveel mogelijk thuis te blijven en 1,5 meter afstand te bewaren tot elkaar, maar wat als je geen huis hebt? Kwetsbare groepen zoals dak- en thuislozen hebben extra aandacht nodig.

Bovendien is het belangrijk om alle inwoners te beschermen en hun gezondheid te waarborgen. Om die redenen heeft de gemeente Helmond besloten dat er een tijdelijke opvang wordt geopend in sporthal De Braak.

 Opening

Vanaf maandag 30 maart zijn de gemeente en Stichting Maatschappelijke Opvang (SMO) aan de slag met de inrichting van de sporthal, zodat zo snel als mogelijk de eerste dak- en thuislozen opgevangen kunnen worden. Het gaat om een locatie waar dak- en thuislozen 24 uur per dag (onder toezicht) kunnen verblijven. Uiteraard worden de richtlijnen vanuit het RIVM gevolgd. De opvanglocatie  zal in gebruik zijn, zolang de landelijke maatregelen gelden. Er is plaats voor maximaal 25 personen.

 Samenwerking

Om alles in de juiste banen te leiden, is er veel samenwerking. Zo worden bijvoorbeeld huisartsen betrokken om de gezondheid van de daklozen te monitoren. Ook wordt op deze manier zo veel mogelijk de verspreiding van het virus voorkomen.

 Overlast tegengaan

Er wordt alles aan gedaan om eventuele overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken. Er is 24 uur per dag, 7 dagen per week begeleiding aanwezig. Mochten inwoners toch vragen hebben of bepaalde situaties tegenkomen, kunnen ze contact opnemen met SMO op nummer 0492-525098

 Tot slot

De gemeente Helmond heeft hier te maken met een kwetsbare doelgroep, die zeker ook in deze tijd bescherming en zorg nodig heeft. Met deze tijdelijke opvang zet  Helmond  een goede stap om deze groep te helpen.

Bronfoto: SMO

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *