Oproep aan patiënten ziekenhuis: check gegevens op ‘MijnElkerliek’

Het Elkerliek ziekenhuis in Helmond vraagt aan patiënten om al hun gegevens in het online patiëntenportaal ‘MijnElkerliek’ in- of aan te vullen. Ook is de vraag om  expliciet toestemming te geven voor gegevensuitwisseling. In de piek van de coronapandemie heeft het Elkerliek ziekenhuis veel ervaring opgedaan met telefonische afspraken, videobellen en e-consults. Hierdoor kon het Elkerliek veel noodzakelijke, niet-corona gerelateerde zorg blijven leveren. Het ziekenhuis ziet nu kansen om deze manier van werken door te zetten.

Het nieuwe werken blijkt volgens het ziekenhuis laagdrempelig, levert (reis)tijdbesparing op, geeft patiënten inzicht in hun eigen gezondheid én het voorkomt verspreiding van het coronavirus. Maar, het is dan voor het ziekenhuis wel essentieel om te beschikken over het juiste telefoonnummer en e-mailadres van patiënten. 

Het coronavirus leidde ook tot een versnelling van initiatieven om slimmer samen te werken tussen verschillende zorgaanbieders. Denk daarbij bijvoorbeeld aan samenwerking met apotheken, huisartsen, andere ziekenhuizen en fysiotherapeuten. Zowel voor de zorg op afstand, als voor de samenwerking tussen zorgaanbieders, is het belangrijk dat het ziekenhuis gegevens mag en kan uitwisselen. Zo kan het Elkerliek zo goed mogelijk invulling geven aan de zorgvraag van patiënten.

Check gegevens in MijnElkerliek

In ‘MijnElkerliek’ kunnen patiënten hun medisch dossier, afspraken en uitslagen van onderzoeken zien. Bovendien kunnen zij binnen deze online omgeving veilig e-mailen met hun arts (e-consult). Het portaal is bereikbaar via www.elkerliek.nl/mijnelkerliek en inloggen kan met DigiD. Meer uitleg hierover treft u aan op de website van het https://www.elkerliek.nl/Elkerliek.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *