Opnieuw vragen GroenLinks Helmond over Van Rooi Meat

Fractievoorzitter Thomas Tuerlings van GroenLinks Helmond stelt opnieuw vragen aan burgemeester en wethouders over de gang van zaken bij Van Rooi Meat. Ook begin augustus waren er vragen naar aanleiding van publicaties in de pers waarin het Helmondse bedrijf niet positief naar buiten kwam.  “Met de eerdere ophef die ontstond rondom Van Rooi Meat en het toezicht van de VRBZO (en GGD) in het achterhoofd, vragen we af hoe de Veiligheidsregio denkt over het schenden van de afspraken door Van Rooi Meat.”

Tuerlings refereert aan een artikel van Omroep Brabant van vorige week vrijdag waarin wordt gesproken over correspondentie tussen Van Rooi Meat en de Veiligheidsregio. Daarin wordt geconstateerd dat Van Rooi Meat de afspraken – maximaal 300 medewerkers aan het werk – met voeten treedt door 500 medewerkers te laten werken.”

Correspondentie

Groen Links vraagt of de Veiligheidsregio bereidt is om álle correspondentie met en over Van Rooi Meat aan de Helmondse gemeenteraad te verstrekken. En of de Veiligheidsregio verantwoording over de gehanteerde werkwijze af wil leggen aan de Helmondse gemeenteraad indien de gemeenteraad dat wenst.

In een eerdere reeks vragen van Groen Links werd de vraag gesteld of de GGD en de Veiligheidsregio bereid zijn een onderzoek te starten naar de gehele situatie waarbij ook het eigen handelen wordt meegenomen. Op 25 augustus werd door B. en W. geantwoord dat er  op dat moment geen aanleiding  was voor een onderzoek. “Indien bij de evaluatie aanleiding wordt gezien tot nader onderzoek in deze casus, dan zijn de VRBZO en de GGD bereid om hieraan een bijdrage te leveren”. Groen Links wil weten wanneer de genoemde evaluatie verwacht kan worden.

Foto: Fractievoorzitter Thomas Tuerlings

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *