De milieustraat is sinds maandag weer open. Dat hebben de medewerkers geweten. Het was meteen weer enorm druk en ook vanmiddag staat er weer een wachtrij van ruim drie uur. Er staat een file van auto’s en wat ook opvalt, in die auto’s zitten vaak meerdere personen. Dat is dus niet de bedoeling. Om de milieustraat open te houden, moeten mensen zich aan speciale richtlijnen houden, meldt de gemeente Helmond.

In die speciaal opgestelde richtlijnen in verband met de coronacrisis, staat duidelijk dat maar één persoon per voertuig gewenst is. Om de enorme drukte bij de milieustraat te beperken, roept de gemeente Helmond opnieuw op om alleen naar de milieustraat te komen als het echt nodig is en kom alleen. Alleen zo kan de milieustraat open blijven.

Richtlijnen voor een bezoek aan de milieustraat

De volgende richtlijnen voor een bezoek aan de milieustraat gelden tenminste tot en met 28 april:

  • Kom alleen naar de milieustraat als het noodzakelijk is;
  • Maximaal 1 persoon per voertuig. Als bezoeker moet u zelf in staat zijn om het afval uit uw auto, bus of aanhanger te lossen. De medewerkers van de milieustraat mogen u hier (tijdelijk) niet bij helpen. Kom u met meer personen per voertuig, dan wordt de toegang tot de milieustraat geweigerd;
  • Maximaal zes voertuigen tegelijkertijd op het terrein van de milieustraat;
  • Houdt altijd minstens 1,5 meter afstand van medebezoekers en de medewerkers;
  • Om drukte voor de ingang van de milieustraat te beperken worden gratis stromen, zoals oud papier, glas en textiel, geweigerd. Voor deze afvalstromen zijn er verschillende inzamelvoorzieningen aanwezig middels huis-aan-huisinzameling of boven- en ondergrondse containers op verschillende plekken in de wijken. Ga naar het kaartje in De AfvalApp voor een locatie bij u in de buurt;
  • Probeer zoveel mogelijk te betalen via een contactloze pinbetaling en
  • Blijf in de wachtrij in uw auto of bus zitten.

Ook zijn er vanaf maandag beveiligers aanwezig op en rond de milieustraat om toe te zien op de naleving van bovengenoemde richtlijnen en verkeersregelaars die helpen bij het reguleren van de verkeersstroom bij de milieustraat. Houd er tot slot rekening mee dat de wachttijd voor toegang tot de milieustraat langer is dan normaal gesproken.

Milieustraat was tijdelijk gesloten

De Milieustraat in Helmond was sinds maandag 30 maart tijdelijk gesloten. De hoge bezoekersaantallen van vorige week maakten het erg lastig om de RIVM-richtlijnen te kunnen naleven. Afgelopen dagen heeft de gemeente samen met Blink, Suez en Senzer hard gewerkt aan een maatregelenpakket om de milieustraat weer op aangepaste wijze te kunnen openen.

Openingstijden milieustraat

De Milieustraat (Gerstdijk 1, 5704 RG Helmond) is van maandag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur geopend en op zaterdag van 8.30 tot 16.00 uur. Tijdens de openingstijden is de milieustraat bereikbaar via tel. (0492) 47 52 93. Kijk voor meer informatie over de afvalstromen en tarieven op www.helmond.nl/milieustraat.

Op de hoogte blijven?

Op www.helmond.nl/afvalinzameling leest u de meest actuele informatie rondom de afvalinzameling in Helmond.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *