Opkomstpercentage van de verkiezingen: Provinciale Staten en waterschappen

Woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Er zijn verspreid door Helmond weer meerdere stembureau’s geopend.

Het opkomstpercentage bij de verschillende stembureau’s wordt verdeeld over de Provinciale Staten en de waterschappen. Om 12.00 uur vanmiddag was het opkomstpercentage voor de Provinciale Staten 14,2% en voor de waterschappen 11,8%.

De vorige Provinciale Staten verkiezingen waren in 2015. Het lijkt er tot nu toe op dat de opkomst wat hoger is dan vier jaar geleden.


16.00 uur

Het opkomstpercentage voor de Provinciale Statenverkiezingen in Helmond was rond 16.00 uur 27,4% Voor de waterschappen was dat 23,6%.

Het gaat om steekproef bij 10 stembureaus.


20.00 uur

Het opkomstpercentage voor de Provinciale Statenverkiezingen in Helmond was rond 20.00 uur 46,4% Voor de waterschappen was dat 39,5%.

Het gaat om steekproef bij 10 stembureaus.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Regina Blok

Regina Blok Redacteur Ditisonzewijk.nl Ik ben geboren in Den Haag. Vanwege mijn werk, in de IT, ben ik in 1994 verhuisd naar Helmond. In 1999 bij de Dierenambulance Helmond begonnen als vrijwilliger op de bus. Nu doe ik alleen nog thuis opvang, moederloze jonge katjes vanaf 1 dag oud tot wilde kleintjes van een week of 6, die gesocialiseerd moeten worden. Presentatrice bij het radioprogramma Nieuwsdesk bij Omroep Helmond. En nu dus ook redacteur bij Dit is onze wijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *