Openingstijden van de bibliotheek weer aangepast

Nadat de bibliotheek wekenlang gesloten was in verband met het Coronavirus hebben inmiddels weer honderden bezoekers duizenden boeken geleend. Er is goed gekeken naar de tijden waarop de meeste bezoekers kwamen en naar de mogelijkheden. Daarom wijzigen vanaf komende week de aangepaste openingstijden. Bovendien wordt het weer mogelijk om te studeren in de bibliotheken.

Vanaf maandag 8 juni wijzigen de openingstijden van de bibliotheek van maandag t/m zaterdag van 10:00-16:00 uur. De bibliotheek is voorlopig alleen open voor het zelf uitzoeken, lenen en inleveren. Hou je een bezoek graag zo kort mogelijk, bestel dan een verrassingspakket via de AfhaalBieb. Het afhalen van deze boekenpakketten kan tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Bij de AfhaalBieb kunnen boeken besteld worden in diverse genres, zowel voor volwassenen als voor de jeugd.

Vanaf 8 juni kunnen ook een beperkt aantal werkplekken weer gebruikt worden, maar alleen met eigen apparatuur en na aanmelding bij de klantenservice in de bibliotheek. In verband met hygiëne is lezen van kranten en tijdschriften in de bibliotheek nog niet mogelijk. Ook printen en kopiëren kan nog niet. Meer informatie via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/corona

Alle activiteiten zijn nog geannuleerd. Samen met andere Brabantse bibliotheken bieden we de mogelijkheid om online webinars te volgen. De eerstvolgende gaat over ‘Design thinking’. Je kunt een webinar vanaf thuis volgen op je computer, tablet of telefoon, nadat je jezelf aangemeld hebt.

Lunch- en Leescafé De Bieb in Helmond is weer open en je kunt er nu ook terecht voor een diner. De nieuwe openingstijden zijn van woensdag t/m zondag 12:00–20:00 uur, zaterdag vanaf 10:00 uur. Ook hier worden de regels van het RIVM natuurlijk goed gevolgd.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *