Openingstijden bibliotheken veranderen 24 augustus

De openingstijden van de bibliotheken in Asten, Deurne, Helmond en Someren gaan na de zomervakantie veranderen. Na de sluiting vanwege Corona en beperktere openingstijden vanwege de nasleep en de zomervakantie. Er is goed gekeken naar wanneer de meeste bezoekers in de bibliotheek komen. En hoe onze openingstijden het beste passen bij onze dienstverlening en programma-activiteiten. Dit is aanleiding geweest om de openingstijden te wijzigen.

Vanaf maandag 24 augustus zijn al de bibliotheken van maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Op zaterdag is de bibliotheek in Helmond open van 10.00 uur tot 17.00 uur. In Asten, Deurne en Someren van 10.00 uur tot 13.00 uur. De bibliotheken zijn ook op een aantal avonden open tot 19.00 uur. In Helmond op dinsdag en donderdag, in Deurne op maandag,  in Asten en Someren op vrijdagavond.

In Helmond zijn er tijdens de openingstijden altijd medewerkers aanwezig om bezoekers en leden te helpen. Uiteraard wel binnen de 1,5 meter maatregelen. Asten, Deurne en Someren heeft van maandag tot en met vrijdag tot 13.00 uur alleen zelf service.

VVV Helmond hanteert dezelfde openingstijden als de bibliotheek, dus van maandag tot en met zaterdag 10.00-17.00 uur en op dinsdag en donderdag tot 19.00 uur.

AfhaalBieb

In alle locaties blijft het mogelijk om een verrassingspakket te bestellen en af te halen tijdens de openingstijden van de AfhaalBieb. Bij de AfhaalBieb kunnen boeken besteld worden in diverse genres. Zowel voor volwassenen als voor de jeugd. In september starten ook weer de digiwijzer spreekuren, cursussen en onze (jeugd)activiteiten zoals voorlezen en Skoolzone.

Lunch- en Leescafé De Bieb in Bibliotheek Helmond wijzigt per 1 september ook haar openingstijden en is dan van dinsdag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur open. En op zondag van 12.00-16.00 uur geopend. In Deurne is Gastvrij & Zo in het Cultuurcentrum iedere dag van 10:00 tot 15:00 uur open voor een lunch in de foyer of op het buitenterras.

Alle informatie is na te lezen op www.bibliotheekhelmondpeel.nl

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bibliotheek Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel draagt bij aan de individuele ontwikkeling van mensen en ondersteunt hun deelname aan de samenleving; zij brengt mensen, bronnen en organisaties samen en levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden als lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *