Opening expositie Berlin Baustelle in Cacaofabriek vervalt

In de Cacaofabriek zou op zaterdag 17 oktober de opening van de expositie Berlin Baustelle plaatsvinden. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen komt deze opening te vervallen. Wel is de expositie te bezoeken vanaf 18 oktober tijdens reguliere openingstijden. Van maandag tot en met zondag tussen 13 en 17 uur.

Van 18 oktober tot 29 november is de tentoonstelling, met 14 internationale toonaangevende kunstenaars te zien in de expositieruimte van De Cacaofabriek. Bram Braam, Nederlandse kunstenaar die werkzaam is in Berlijn, heeft de tentoonstelling samengesteld. De keuze voor de verschillende kunstenaars komt voort uit het persoonlijk netwerk van Braam, met deze kunstenaars voelt hij een artistieke verwantschap. Verbindend element is de stad Berlijn. Sinds de ‘Wende’ in 1989 oefent Berlijn een enorme aantrekkingskracht uit op kunstenaars. Goedkope atelierruimtes en een hang naar experimentele kunst; deze omstandigheden maken Berlijn tot een ideale culturele broedplaats.

Berlin Baustelle

De titel Berlin Baustelle verwijst naar de constante transformatie van de stad én naar het atelier en werkplaats. De kunstenaars in deze tentoonstelling laten zich inspireren door de omgeving waarin ze wonen en werken: een smeltkroes van artistieke opvattingen en kruisbestuivingen.

In de expositieruimte zal werk te zien zijn van: Bram Braam, Isabelle Borges, Rijnder Kamerbeek, Wolfgang Flad, Miriam Temme, Alanna Lawley, DAG Berlin, Sinta Werner, Jeroen Cremers, Wolfgang Ganter, Karsten Konrad, Pierre Granoux, Sandra Meisel en Rutger de Vries.
Curator: Bram Braam.

In het kader van de Covid-19 maatregelen reguleert de Cacaofabriek het aantal bezoekers. Voorafgaand aan het bezoek van de expo kunnen bezoekers een timeslot reserveren aan de balie van de expositieruimte. Meestal kunnen zij terecht tijdens de openingstijden van de expo. Mocht er een kleine wachttijd zijn dan biedt de Cacaofabriek een kopje koffie aan in de brasserie.

In het kader van Berlin Baustelle heeft De Cacaofabriek een speciaal programma over Berlijn met films, muziek en lezingen.
Meer informatie over het programma is te vinden op de website

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Jurre Sampers

Stagiaire Ditisonzewijk.nl - Omroep Helmond Mijn grootste droom is schrijver worden. Mijn grootste doel is een boek te kunnen uitgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *