Opening Burgemeester Geukerspark; 10 juni open voor publiek

Het burgemeester Geukerspark is klaar. In een jaar tijd is het park getransformeerd van een groen grasveld naar een echt stadspark met duizenden planten en diverse bomensoorten en waar De Aa weer zichtbaar stroomt. Het liefst had de gemeente Helmond deze mijlpaal samen met de Helmonders in het park gevierd. Dit kan niet door de Corona-crisis. Op dinsdag 9 juni kan iedereen vanaf 19:00 uur via Facebook live een kijkje nemen bij de openingshandeling. Vanaf woensdag 10 juni is iedereen welkom in het park.

Met het Burgemeester Geukerspark is een langgekoesterde wens in vervulling gegaan: een echt stadspark in het centrum van Helmond. Een park voor alle Helmonders en voor ieder wat wils. Kinderen kunnen aan de oever spelen met watertoestellen. Langs het park, aan de kant van het kanaal, is een boulevard ontstaan waar je kan fietsen en wandelen. En ook de beweegroute is weer terug. Op het gras is ruimte om te genieten van de zon of te spelen. En picknicken kan aan één van de tafels.

26.000 planten
Het park is klimaatvriendelijk ingericht. Het biedt in de warme zomers een koele plek. En als het hard regent, kan het water wegzakken in de aarde. De 26.000 planten zullen er blij mee zijn en zorgen ervoor dat de grond niet wegspoelt. Daarnaast staan er 23 verschillende soorten bomen: van klein tot groot en van bladverliezend tot groenblijvend. Zo biedt het park in ieder jaargetijde een andere aanblik.

Kunst in het park
In het park is ook ruimte voor kunst. Aan de zuidzijde van het park, bij het Havenplein, staat een nieuw kunstwerk. Het is gemaakt door de Tilburgse kunstenaar Marieke Vromans. Zij heeft het kunstwerk gemaakt met in het achterhoofd de gedachte dat het mensen moet uitnodigen het park in te gaan. Het is een icoon geworden dat mensen uitdaagt om verder te kijken dan de waan van de dag.

Naast het nieuwe kunstwerk zijn er ook twee beelden van het Piet Blomplein verplaatst naar het park. Het gaat om de borstbeelden van Matthijs Vermeulen en Alphonse Stallaert. Deze zijn in 2006 door het Burgemeester Geukersfonds geschonken aan de stad. Op verzoek van de familie Geukers krijgen deze beelden nu een plek in het naar hun vader vernoemde park.

Live opening op Facebook
Op dinsdagavond 9 juni, tussen 19:00 en 20:00 uur is het mogelijk om via Facebook live een kijkje te nemen in het park. Wethouder Erik de Vries en Gerrit Kamp van aannemer Mourik Groot Ammers verzorgen een openingshandeling en laten samen het park zien.

Vanaf woensdag 10 juni kan iedereen in het park. Hou dan wel rekening met de geldende RIVM-richtlijnen. Vermijd drukte en houd 1,5 meter afstand.

Onlangs werd de laatste hand verricht aan het werk in het Burgemeester Geukerspark. Foto: Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Avatar
    M. Herman Reply

    Het ziet er van afstand in de auto heel leuk uit. Graag wil ik het aanschouwen na de opening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *