Het sportpark van Swift Helmond heeft sinds woensdagochtend 2 september na maandenlang wachten een nieuwe sportplek in Helmond-Oost erbij. Wethouder Gaby van den Waardenburg en Chris van Knippenberg (voorzitter Swift Helmond) hebben officieel de nieuwe beweegtuin geopend. Talloze senioren waren aanwezig en konden na het openingswoord van de wethouder meteen beginnen met sporten. 

“Sport verbindt en brengt de mensen samen”, vertelt Van den Waardenburg in haar speech. Omringd door sporters op het handbalveld knipt zij het lintje door. De nieuwe beweegtuin is vanaf dat moment geopend. De aanwezigen laten hun kansen niet liggen en maken gelijk gebruik van de sportapparaten. Deze zijn bedoeld voor iedere leeftijd en zijn daarom geen zwaargewichten. Eenmaal op de gewichtsmachines moet je wel kracht zetten door je eigen lichaamsgewicht in te zetten. Als dat lukt, kun je daarna zelf je eigen oefeningen en tempo bepalen. Voor wie hulp wil is er de mogelijkheid om eens per week sporttips te krijgen van een sportcoach van Jibb.

Het veld van de Helmondse handbalvereniging is volgens voorzitter Van Knippenberg de ideale locatie voor een seniorenbeweegtuin. Van Knippenberg: “Drie jaar geleden heeft de Wijkraad Helmond-Oost een advies ingediend voor de komst van een beweegtuin. Zij vonden dat een mooi initiatief en Swift dacht er ook zo over. Via de maatschappelijke instanties heeft Swift subsidie gekregen voor de tuin. Het openen van de beweegtuin heeft even geduurd, ook vanwege de uitbraak van het coronavirus. Maar ik kan zeggen dat het veld er mooi uitziet.”

Mochten de sporters even genoeg hebben van de apparaten dan kunnen zij terecht op het beachhandbalveld. Dit zandveld heeft Swift kortgeleden aangelegd. Van Knippenberg: “Dit is een vorm van handbal op een andere speelveld met een kleinere teams. Het wordt gezien als een intensievere sport dan gewoon handbal. Het is een sport in ontwikkeling en ik verwacht dat beachhandbal in de toekomst een olympische sport zal zijn.”

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Omroep Helmond

Omroep Helmond, het lokale TV en Radio station van Helmond Stadsradio Helmond is al vanaf 1984 in de lucht (FM 107.2 Mhz) en op de kabel (FM 94.4 mhz). Onze organisatie heeft ook de beschikking over een TV - kanaal op de kabel frequentie 256, en UPC digitaal kanaal 31.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *