Openbare digitale bijeenkomst over coffeeshops

Belangstellenden kunnen op dinsdag 29 september samen met raads- en commissieleden een bijeenkomst via internet volgen over coffeeshops. De informatie uit deze bijeenkomst, is voer voor de politieke discussie over coffeeshops op een later moment. Vanwege corona, is de podiumbijeenkomst digitaal. Inwoners kunnen ook meedoen aan de online bijeenkomst. De link naar de livestream wordt deze week bekendgemaakt via de website en social media kanalen van de gemeente.

De webinar start om 20.00 uur en is uiterlijk 21.15 uur afgelopen. Het programma begint met drie presentaties van deskundigen die vanuit verschillende invalshoeken het thema coffeeshops benaderen. Gesproken wordt over handel in softdrugs in relatie tot de ondermijningsaanpak. Ofwel, hoe zorg je dat de samenleving niet meer te lijden heeft onder georganiseerde criminaliteit.

Er wordt ook ingegaan op de beschikbaarheid en het gebruik van softdrugs en de gevolgen daarvan voor de gezondheid. En gepraat wordt over de locatie en uitstraling van een coffeeshop in relatie tot de ontwikkeling van het centrum.

De deskundigen komen niet uit Helmond en richten zich ook niet op de situatie in Helmond. Gedurende de presentaties kunnen mensen via WhatsApp vragen stellen. Het telefoonnummer wordt tijdens de uitzending bekendgemaakt. Na afloop van de presentaties beantwoorden de sprekers vragen.

Tweede coffeeshop

Eind 2018 heeft de gemeenteraad de motie ‘Tweede coffeeshop Helmond’ aangenomen. In de motie werd gevraagd te onderzoeken of meer coffeeshops in Helmond mogelijk zijn. En om de criteria voor het vestigen van een coffeeshop te herzien. De informatie die raads- en commissieleden nu krijgen, kunnen ze later gebruiken in de politieke discussie over koffieshops.

Meer weten over de sprekers en het programma? Kijk dan op www.helmond.raadsinformatie.nl en klik in de kalender op 29 september.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *