Open monumentendagen in Helmond

Aankomend weekend is het weer zover: de jaarlijkse Open Monumentendagen. Een weekend waarin monumenten door heel Nederland de deuren openen voor het publiek. In deze tijd natuurlijk heel anders dan normaal, maar zelf verwacht Michael Rieter, voorzitter van het comité voor de Open Monumentendagen in Helmond, dat het corona-virus geen roet in het eten zal gooien van dit leerzame weekend.

Door Evie Hendriks

Museum Helmond, HomeComputerMuseum, Het Baken, Jan Visser Museum, Hanssen art design en ’t Creahuys 33 openen dit weekend hun deuren voor het publiek. Dit jaar is het thema ‘leermo(nu)menten’. Workshops en rondleidingen leren het publiek op een interactieve manier alles over de geschiedenis van deze monumenten. Wel zijn deze workshops en rondleidingen zo vormgegeven dat ze binnen het corona protocol van de musea passen.

Zo vertelt Xander Dohmen, hoofd facilitaire bedrijfsvoering van museum Helmond dat er speciale looproutes zijn door het museum. Ook wordt bezoekers gevraagd hun persoonsgegevens achter te laten en geldt er een maximaal bezoekersaantal van 120 personen bij hetzelfde moment. Een hele uitdaging met al die maatregelen, maar Michael Rieter heeft het volste vertrouwen dat de 34ste editie van de Open Monumentendagen net zo’n succes wordt als voorgaande jaren. De Open Monumentendagen in Helmond vinden plaats op zaterdag 12 en zondag 13 september.

Bekijk voor alle informatie over de Open Monumentendagen de website https://www.openmonumentendag.nl/comite/helmond/.

Foto: Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Toon van de Wijk

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *