Open Monumentendagen  2019. De Gaviolizaal is de “Plek van Plezier”

Ook de Stichting Draaiorgels Helmond doet mee met de open monumenten dagen. Het thema “Plekken van Plezier” past geheel bij de monumentale draaiorgels. Vanaf 1922 brachten deze orgels al plezier in zowel de danszaal van de familie Bocken als in hun danstenten op de Kermis. Ook tijdens en vooral na de bevrijding brachten zij vertier bij onze bevrijders nu bijna 75 jaar geleden. Tijdens deze dagen zal de sfeer van weleer te proeven zijn. Op zaterdag en zondag is er de mogelijkheid van nostalgisch dansen, zwaaien en zieren met naast de klanken van de draaiorgels ook DJ Gerrit van 13.00 tot 16.00 uur met gouwe ouwe. Te beluisteren zijn onze gemeentelijke museale orgels, zoals de Grote Gaudin (concertorgel), Kleine Gaudin en Mortier (dansorgels) de Blauwe Trom (straatorgel)en de “Ruth” (kermisorgel). Luisteren alleen is natuurlijk niet voldoende, kom binnen en proef de geweldige sfeer van nu en weleer en waag ook een dansje. Ook is de collectie accordeon en snaarinstrumenten van Arie Willems te bezichtigen.

Breng rustig uw (klein)kinderen mee, deze kunnen een puzzel maken en hun orgeldiploma zien te halen op “Onze Klenne”. Op deze dag staan ook onze deskundige vrijwilligers klaar voor uitleg en verhaal betreffende de orgels en ook voor uw natje en droogje.

Voor overige deelnemers (plekken van plezier) aan de open monumentendagen 2019 in Helmond zie https://www.openmonumentendag.nl/comite/helmond/

De Gaviolizaal is te vinden aan de Torenstraat 36a, 5701 SH  Helmond
omd plekken van plezier zb kl

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Stichting Draaiorgels Helmond

De stichting is opgericht met notariele akte BS33036STI op 1 november 2013 De primaire doelstelling is het behoud van de draaiorgels voor Helmond en haar omgeving en operationeel houden van de collectie te bevorderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *