Open dag Lambertushof met kunst en poëzie

Op het Lambertushof werden de deuren op zaterdag 27 juni weer geopend. Men kon komen kijken naar het werk van de kunstenaars. Het was de eerste keer maar men gaat bekijken of het mogelijk is om deze zomer vaker een open dag te organiseren.

Als je het Lambertushof binnenloopt valt gelijk de serene rust en stilte op. Er staan beelden op de sokkel aan de kant en iets verder staan zuilen met poëzie en foto’s uitgestald. Ik nam een kijkje in het atelier bij Petra Hovestad, een grafisch kunstenares die werkt met zeefdrukken en lino’s, kunstwerken gesneden uit linoleum. Zij zit ongeveer sinds drie jaar in het Lambertushof en heeft het erg naar haar zin. Zij is een van de weinige kunstenaressen die elke zaterdag open is in het artistieke hofje.

Iets verderop zijn Kees en Kitty Vriens gevestigd. Versjes en verhaaltjes vol met poëzie en foto’s. Aan het begin van het Lambertushof, komende vanaf de Kerkstraat, zit Arno Oberendorff met zijn kunstwerken.  Schilderijen, bronzen beelden en beeldhouwwerken zijn van zijn hand. Indrukwekkende figuren en tekeningen die beslist de moeite zijn om te bekijken. Verder zijn er nog andere kunstenaars aanwezig en om daar een kijkje te nemen is een waar avontuur in de wereld van de kunst…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *