De verkoop van kinderpostzegels ligt alweer een aantal maanden achter ons. Veel leerlingen van basisscholen hebben hun best gedaan om zoveel mogelijk postzegels te verkopen. Zo ook katholieke basisschool De Vlier. En zij hadden een geweldig idee. Zij wilden de cheque van duizend euro schenken aan de smo De Koning aan het Brevierpad in Brouwhuis. Vooral omdat de Koning ook veel met kinderen werkt en te maken heeft.

Dus op dinsdag 3 december ging er een delegatie van leerlingen op weg naar de opvang om de cheque af te geven. Zij werden ontvangen in de kinderlounge door Marianne Rademakers, staffunctionaris PR & Communicatie en Sabine Laenen, kinderwerkster bij smo De Koning. Na een welkomstwoordje werd de cheque overhandigd tot grote vreugde van de dames van de opvang. Maar de dames hadden ook een kleine verrassing voor de leerlingen van De Vlier. Zij overhandigden enkele dozen cupcakes voor de leerlingen en deze werden uitgenodigd voor een korte rondleiding door het gebouw. De leerlingen kregen een kijkje in de centrale keuken en mochten van de bewoners ook even een appartement bekijken.

Eenmaal terug in de kinderlounge vroeg de begeleidster van de leerlingen of er misschien al een bestemming was gekozen voor het geld dat werd opgebracht door verkoop van kinderpostzegels. Die was er. Het geld zou voor twee doeleinden gebruikt worden:  voor de verfraaiing van de kinderspeelplaats buiten en een deel voor het aankleden van de kinderlounge. Het geld zal dus goed worden besteed. Na afscheid te hebben genomen van de mensen van de Koning gingen de leerlingen nog even op de foto voor de ingang en vertrokken toen opgewekt terug naar school.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *