Onveilige ventweg Uiverlaan baart 50Plus Helmond zorgen

De “noordelijke” ventweg van de Uiverlaan wordt volgens 50Plus Helmond in toenemende mate gebruikt door automobilisten die eerder aan de beurt willen zijn bij het verkeerslicht Uiverlaan/Vinkelaan. Dat baart de partij en bewoners zorgen.

“Het gebruik van de ventweg gaat gepaard met hoge snelheden, te hoge snelheden. Enkele incidenten van deze onbehoorlijke en verwerpelijke manier van rijden op deze ventweg zijn de vervelende getuigen daarvan. Het wordt van kwaad tot erger”, laat de partij in een brief aan het College van Burgemeester en Wethouders weten. De bewoners aan de ventweg hebben, in een poging om te voorkomen dat de straat het toneel wordt van menselijk leed, handhavers geattendeerd en verzocht in actie te komen. Dat is tot nu toe nog niet succesvol geweest.

De fractie van 50Plus wil door middel van de brief aandringen bij het college om op korte termijn in gesprek te gaan met de groep van bewoners om het ‘oneigenlijk’ gebruik van de ventweg tegen te gaan. “De prijs van het aanbrengen van enkele voorzieningen kan in de beleving van de inwoners en van de fractie 50Plus toch niet opwegen tegen het voorkomen van ergere incidenten.”

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Avatar
    Hanneke Hegeman Reply

    Dit punt, einde ventweg op de hoek van de Uiverlaan, is vanaf de ventweg onoverzichtelijk. Wie hier de hoofdrijbaan op wil, moet zijn hoofd bijna 180 graden draaien om te zien wat er achter hem op de Uiverlaan rijdt en dan staat er nog een boom die het beeld blokkeert. Tweede punt: wie vanaf de ventweg naar bijvoorbeeld Bakel wil, mag vanaf de ventweg niet linksaf. De doorgetrokken streep verbiedt dit. De automobilist moet dan: of rechtsaf door de woonwijk of via de Uiverlaan links af via de Willem Prinzenstraat – Dijksestraat (ook druk, smal). Wie deze onzalige situatie heeft bedacht, moet zijn schoolgeld terughalen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *