• Ontmoetingsruimte Rozenhof feestelijk heropend||||||||||||||||||
  • Rozenhof Helmond

Ontmoetingsruimte Rozenhof is op vrijdag 29 november 2019 feestelijk heropend door wethouder Harrie van Dijk. Volgens de wethouder heeft de ruimte grote vooruitgang geboekt.  

 Nieuwe exploitant 

Toen Savant eind 2017 kenbaar maakte te stoppen met het exploiteren van de ontmoetingsruimte van de Rozenhof kwam er in een korte tijd een groot gat voor vele bewoners. In deze ontmoetingsruimte werden toen der tijd activiteiten georganiseerd. Denk dan bijvoorbeeld aan: een gymochtend, borreluurtje, eetpunt en niet te vergeten; de Biljart. Die laatste was erg belangrijk omdat de biljart altijd erg goed werd bezocht. Toen Savant bekend maakte te stoppen, probeerde Anny van Ooijen, Hans Spierings, Willie Leijten en de inmiddels overleden Toon Steenbakkers een doorstart te maken met de activiteiten in de ontmoetingsruimte. Willie Leijten bood destijds aan om de ruimte te exploiteren. En dus ging het beheer over naar Woonpartners. Om de activiteiten voort te kunnen zetten, begonnen de eerder genoemde vrijwilligers een stichting genaamd: Stichting Beheer Rozenhof.

De verbouwing 

Woonpartners kwam er al snel achter dat de ruimte erg gedateerd was en dat het meer dan alleen een likje verf nodig had. En dus gingen zij kijken waar deze ruimte aan moest voldoen. En dat niet alleen, ook werd er gekeken naar de wensen van de bewoners. Zei wilden het liefst dat de galm ging verdwijnen. Het galmde nogal in de oude zaal. Een normaal gesprek voeren met je buurman/vrouw was daar niet mogelijk zonder dat iedereen het hoorde. En dus ging Woonpartners samen met de LEV Groep, Gemeente Helmond en Wijkraad Helmond-Oost kijken naar de mogelijkheden.

De start

Een maand geleden was het dan zover. Al het meubilair werd uit de ruimte gehaald en de ruimte werd verbouwingsrijp gemaakt. De bewoners hadden deze maand dan ook hun gebruikelijke koffie uurtje op de gang. Ze zeiden zelf dat het voor een keer prima was, maar dat het in hun ontmoetingsruimte toch echt aangenamer is. Nu een maand verder is de ruimte af. De galm is eruit door een goed geïsoleerd plafond en de oude TL bakken zijn vervangen door LED licht. En dat niet alleen, want op het moment van de opening scheen er een fel wit licht. Maar er is een gadget dat er voor zorgt dat bij feesten en partijen de verlichting in iedere gewenste kleur kan veranderen. Ook het dimmen en het feller maken van de verlichting behoort nu tot een van de vele functies. En dat bracht de bewoners tot verbazing. Nu kunnen ze ook onder gezellig licht hun favoriete voetbal wedstrijd kijken.

Woonpartners

Woonpartners is erg blij dat de vrijwilligers het voor elkaar hebben gekregen dat hun ontmoetingsruimte zo’n enorme facelift heeft gehad. En ze zijn trots op het resultaat, verder hebben ze ook bekend gemaakt dat bijna alle activiteiten terug zullen keren op één na: het eetpunt. Helaas moest deze wijken. Maar goed, je kunt niet alles hebben. Woonpartners had ook nog een gepast cadeau voor in de ontmoetingsruimte. Een spiegel met daarin het logo van Stichting Beheer Rozenhof en de datum van de heropening ingegraveerd.

Gemeente Helmond

Gemeente Helmond is erg blij dat er vandaag zo’n grote opkomst was. Ze zijn ook erg blij met het eindresultaat dat er bereikt is. Ook de gemeente heeft een financiële bijdrage geleverd om dit resultaat te bereiken. Gemeente Helmond had ook een gepaste cadeau meegenomen. Twee puzzels met daarop de twee markantste gebouwen van Helmond zodat de bewoners zich niet hoeven te vervelen als ze in de ruimte zouden zitten.

Kort gezegd het was een middag die in het teken stond van vernieuwing, verbazing en verbinding.

Verslag en fotografie: Jason GerritsenMeer-Helmond-Oost-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
Tip de redactie 
Ditisonzewijk ism Omroep Helmond 
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
 Telefoon: 088 166 67 00
Of stuur ons een bericht via onze Facebookpagina in Uw wijk, Instagram of Twitter

Website:   www.helmond-oost.ditisonzewijk.nl
E.mail:      info@ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Oost
Twitter:    @ditisonzewijk
Google+    Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op:  Facebook

#Agenda #Helmond #Cultuur #Kunst #Calamiteiten #Evenementen #Zakelijk.
De meest complete uitagenda van Helmond, activiteiten en evenementen in Helmond, zoals concerten, festivals en voorstellingen. Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s en DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk? Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Jason Gerritsen

Ditisonzewijk.nl - Helmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *