Online hackathon in Helmond vanwege coronacrisis

Vandaag is het zover: een online hackathon rondom het thema digitalisering en glasvezel gaat beginnen. Tijdens deze online hackathon werkt jong talent aan vraagstukken, ingebracht door het onderwijs, bedrijfsleven en de gemeente Helmond.

Samen met Hackathon Masters houdt de gemeente dit online evenement. Door de corona-maatregelen is de geplande hackathon op het ROC ter AA met MBO- en Fontys-studenten uitgesteld en aangepast naar een online versie. Dit biedt tevens de mogelijkheid een breder publiek te betrekken: ook andere studenten, inwoners, professionals en MKB kunnen meedoen.

Digitale oplossingen

De vraagstukken waar de verschillende teams aan werken, gaan over van alles, maar passen allemaal bij het onderwerp ‘digitalisering van de samenleving’. De teams denken niet alleen na over mogelijke oplossingen, maar bouwen ook aan werkende prototypen en applicaties.

Werkbaar resultaat

Voor MBO-studenten duurt de hackathon tot 27 maart. Zij krijgen hierbij online ondersteuning, tips en tricks en tussentijdse beoordelingen. Het is de bedoeling dat de studenten een werkbaar prototype opleveren. Ook Fontys-studenten doen mee aan deze hackathon. Zij werken van 17 tot en met 19 maart aan de challenges, waarna een jury hun inzendingen beoordeelt. Ten slotte kunnen ook inwoners, professionals en MKB-ers meedoen.

Verbinding

In de gemeente Helmond wordt hard gewerkt aan het verbinden van technologie met bestaande maatschappelijke uitdagingen. Deze hackathon is hiervoor een  interessant middel: bij bestaande vraagstellingen wordt een (digitale of technologische) oplossing gezocht. En wie beter te betrekken dan oplossingsgerichte jonge mensen, die zich niet tegen laten houden door mogelijke obstakels?

Ook meedoen?

Ook inwoners, professionals en MKB-ers kunnen meedoen aan deze hackathon. Dit kan vanaf vandaag tot 6 april. Zij bedenken dan een oplossing voor één van de vraagstukken, die van feedback wordt voorzien. De vijf beste inzenders mogen hun oplossing presenteren voor een jury. Voor meer informatie ga naar www.challengemasters.nl

MKB in Helmond

De hackathon is onderdeel van een campagne om het MKB in Helmond bewust te maken van de mogelijkheden van digitalisering en glasvezel. Het moet hen stimuleren daar ook gebruik van te maken. De gemeente wil daarnaast graag in contact komen met bedrijven in Helmond en de Peelregio die zelf smart city-, domotica- of zorgoplossingen aanbieden.

Bedrijven die hiermee bezig zijn kunnen een bericht sturen naar digitalestad@helmond.nl

Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
 E-mail: 
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond