Online collecte Rode Kruis Brabant-Zuidoost

De collecte voor het Rode Kruis van 21 t/m 27 juni 2020 in Brabant-Zuidoost vindt dit jaar digitaal plaats. In voorgaande jaren gingen collectanten met een collectebus langs de deuren om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. In verband met de coronacrisis is dit jaar gekozen om de collecte digitaal te laten plaatsvinden.

Collectanten kunnen een digitale collectebus aanmaken via rodekruis.digicollect.nl en deze kunnen zij delen via social media, whatsapp of e-mail. Via hun eigen unieke digitale collectebus kunnen collectanten precies zien wat zij ophalen.

Vrijwilligers in onze regio zetten zich vanaf het begin van de coronacrisis al in om te helpen. Zij ondersteunen ziekenhuizen, pakken voedselpakketten in en delen ze uit, doen boodschappen voor de kwetsbaren en geven advies en een luisterend oor. Daarnaast bieden ze nog steeds ondersteuning bij een evacuatie door een brand, gasexplosie of wateroverlast. Het Rode Kruis hoopt snel weer op een veilige manier aan de slag te kunnen met de reguliere interventies; het geven van EHBO-lessen, het bemannen van de EHBO posten op evenementen en de activiteiten van Goed voorbereid.

Al deze activiteiten kunnen we doen dankzij UW donaties. Doneren kan ook rechtstreeks via de QR-code of via banknummer NL05RABO 0142 9095 80.

Instructies gebruik Ideal QR code:

  1. Open de Mobiel bankieren App, QR-scanner of de camera functie (deze laatste optie voor Apple gebruikers)
  2. Scan de Ideal QR-code
  3. Volg de stappen op de telefoon

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *