Onderzoek GGD naar gezondheid en gewoonten in regio

Vanaf 7 september start de GGD Brabant-Zuidoost een groot onderzoek (GGD Gezondheidsmeter 2020) naar de gezondheid en leefgewoonten van inwoners van 18 jaar en ouder in de regio Zuidoost-Brabant. Helmond valt daar ook onder. Ruim 68.000 willekeurig gekozen mensen krijgen een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen. Dit kan online of schriftelijk. De GGD voert het onderzoek samen uit met de andere GGD’en in Nederland en met het CBS en RIVM.

Het doel van dit onderzoek is om inzicht te krijgen in de gezondheidssituatie van inwoners van 18 jaar en ouder. Hierbij maakt de GGD onderscheid tussen de groepen 18 t/m 64 jaar en 65-plus. Deelnemers aan het onderzoek krijgen vragen over thema’s als gezondheid, welzijn, participatie, veiligheid en de beleving van de woonomgeving. De overheid, gemeenten en andere organisaties gebruiken de resultaten voor de ontwikkeling en bijsturing van hun beleid om de gezondheid van inwoners te verbeteren. De resultaten van de GGD Gezondheidsmeter zijn midden 2021 bekend.

Uitnodiging ontvangen?

De GGD hoopt op een hoge respons. Want hoe meer mensen meedoen aan het onderzoek, hoe betrouwbaarder het beeld is dat gemeenten krijgen van de gezondheid en leefgewoonten van alle inwoners.

Regelmatig wandelen is een gezonde leefgewoonte. (Archieffoto DIOW)

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *