Ondersteuningsgroep Indigo voor nabestaanden zelfdoding

De afdeling Preventie van Indigo Brabant start op donderdagochtend 1 oktober met een praatgroep voor familie en nabestaanden die in hun directe omgeving te maken hebben gehad met zelfdoding. Een naaste verliezen door suïcide is voor familieleden en directbetrokkenen een ingrijpende gebeurtenis die veel angst, verdriet en schuldgevoelens kan veroorzaken. Zij vinden het vaak moeilijk om over alles wat gebeurd is te praten, begrip te vinden en gevoelens te delen. Zij kunnen zich eenzaam, in de steek gelaten en soms afgewezen voelen.

Op het onderwerp zelfmoord rust vaak een taboe en dat maakt de verwerking van het verlies moeilijk. Uit verschillende ervaringen blijkt dat contact  met lotgenoten ondersteuning biedt. In de praatgroep kunnen mensen samen met een deskundige praten in een veilige ruimte zonder schaamte, waarbij relevante thema’s en praktische vragen aan bod komen. Uiteraard is er ruimte om ervaringen te delen.

In deze groep zijn nog plaatsen beschikbaar. Deze groep bestaat uit acht tweewekelijkse bijeenkomsten. Deze zijn op donderdagochtend van 10.15 tot 12.15 uur. De eerste bijeenkomst is op donderdag 1 oktober.

De ondersteuningsgroep bestaat uit ongeveer acht deelnemers. De deelname is gratis. Vooraf krijgt iedere deelnemer een kennismakingsgesprek.

Voor aanmelding of voor meer informatie neem contact op met het secretariaat van Indigo Brabant.
E-mailadres: aanmelden@indigobrabant.nl of telefonisch: 088 – 033 41 00

De locatie van Indigo in Helmond is gevestigd aan Wethouder den Oudenstraat 4.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Alexander Brutsaert

Hallo, ik ben Alexander Brutsaert en ik ben 19 jaar. Dit jaar begin ik aan mijn tweede jaar journalistiek in Tilburg. Ik ben blij dat ik de komende maanden stage mag lopen bij Ditishelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *