Ondersteuning in huis met leefstijlmonitoring

Ondersteuning in huis met leefstijlmonitoring

Hebt u ondersteuning in huis nodig? Of bent u mantelzorger? Dan kan leefstijlmonitoring u mogelijk helpen. Als mantelzorger kunt u met deze dienst namelijk op afstand een oogje in het zeil houden. Daardoor hoeft u niet steeds bij degene te zijn die u ondersteunt.

Leefstijlmonitoring werkt op basis van bewegingssensoren, niet met camera’s. Het is een dienst die met een paar simpele bewegingssensoren het leefpatroon van een alleenstaande oudere in kaart brengt.

Via een app kunt u als mantelzorger zien of alles goed gaat en krijgt u een bericht als er iets mis is. Ook wordt u gewaarschuwd voor mogelijke gezondheidsrisico’s. Bijvoorbeeld als iemand langzamer gaat lopen waardoor het valrisico toeneemt. Overal, ook als u dus niet op locatie bent.

Gratis tot 1 maart 2019

Woont u alleen of bent u mantelzorger en zorgt u voor iemand die alleen woont? Dan is ondersteuning via leefstijlmonitoring wellicht iets voor u. De gemeente Helmond stelt leefstijlmonitoring gratis beschikbaar tot 1 maart 2019. De gemeente werkt hierbij samen met KPN Vitaal. Na 1 maart 2019 geeft u zelf aan of u ermee wilt doorgaan. U zit er dus niet aan vast. Bij de KPN-winkel in de Elzaspassage kunt u zien hoe de leefstijlmonitoring werkt.

Aanvragen

Wilt u leefstijlmonitoring aanvragen? Ga dan naar www.kpn.com/helmond

Meer informatie

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *