Oktober programmering van Annatheater

Vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 oktober: “Yvonne, Prinses van Bourgondië.”Yvonne Prinses van Bourgondië, Annatheater jeugdtheaterschool productiegroep DSC_0449 (2)

Elf acteurs spelen het toneelstuk “Yvonne, Prinses van Bourgondië”. Absurd en ontroerend toneel van de bekende Poolse schrijver Witold Gombrowicz. Je weet niet of je moet lachen of huilen of misschien boos worden!

De kroonprins wandelt in het park en vindt het leven saai. Dan ziet hij Yvonne. Ze is lelijk, volgens haar tantes stroomt haar bloed te traag. De prins besluit direct met haar te trouwen. Niet uit liefde, maar omdat hij iedereen, en vooral zijn ouders, op de zenuwen wil werken.

Yvonne zwijgt en kijkt. Het hele hof is in shock. Ieders ware aard komt naar boven en oude geheimen worden ontsluierd. Als je anders bent en anders doet hoor je er niet bij en moet je weg. Hoe kunnen ze zich in godsnaam ontdoen van prinses Yvonne?

Reacties van theaterprofessionals op onze eerdere voorstellingen:

Pieter Hoes (oud-docent Toneelacademie Maastricht): “Een prachtig vormgegeven, waarachtig en authentiek gespeelde voorstelling over en door tieners voor ons allemaal !!!!”

Marcel Schmeits (voormalig consulent theater Noord-Brabant): “Dit is goed theater, dat drijft op de onontbeerlijke elementen van inleving, discipline, strakke vormgeving en muzikaliteit, en bovenal samenspel.”

Thérèse Hoes (regisseur en oud-docente Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie): “Alweer een voorstelling om van te smullen!”

 

 regie: Lavínia Freitas Vale Germano

 data: vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2019

tijden: vrijdag en zaterdag: 19.30 uur, zondag: 15.00 uur

entree: kinderen/jongeren € 8,00, volwassenen € 10,00

kaarten: www.annatheater.nl

informatie kaartverkoop: 06-28104333


Donderdag 24 oktober: Auditie productiegroep Jeugdtheaterschool AnnatheaterAnnathetaer auditie 24 oktober Jeugdtheaterschool Yvonne DSC_0474 (2)
Voor jongeren met spelervaring

Jeugdtheaterschool Annatheater houdt op donderdag 24 oktober audities voor de theaterproductie die begin oktober 2020 in première zal gaan.

Ben jij gek op theater en niet van het podium weg te slaan? Wil jij graag meedoen in een theatervoorstelling? In deze groep krijg je de mogelijkheid om je talent te laten zien en te ontwikkelen. En je leert een heleboel over het vak acteren!
De repetities zijn elke donderdag van 19.00 tot 21.00 uur en een aantal keren in het weekeinde. De repetities beginnen op 31 oktober 2019.

Er wordt contributie gevraagd om deel te nemen aan deze productie.
Datum: donderdag 24 oktober

Tijd: van 19.00 tot 21.00 uur

GEÏNTERESSEERD? Neem contact op met Lavínia Germano:

telefoon: 06-44369288 / laviniagermano@annatheater.nl  


RABO_ClubSupport_PRINT_A2_LIGGEND_BANKHALPOSTER_2_07-1 logo Van 27 september tot 11 oktober: Annatheater doet mee aan ClubSupport Rabobank Helmond

Stem op ons!

Alle leden van de Rabobank Helmond kunnen van 27 september t/m 11 oktober via internet 5 stemmen verdelen over verenigingen/stichtingen die ze een warm hart toe dragen.

Het ongesubsidieerde Annatheater laat Helmond al 16 jaar genieten van bijzondere voorstellingen. Kinderen en jongeren maken kennis met toneel door deel te nemen aan onze Jeugdtheaterschool of door schoolprojecten bij ons te volgen. Met onze eigen theatergezelschap Vreemd Beest maken we prachtige voorstellingen. Met hard werken, veel idealisme en geweldige hulp van tientallen vrijwilligers, realiseren we dit elk jaar weer opnieuw in Helmond.

We kunnen uw stem goed gebruiken om voorstellingen van onze Jeugdtheaterschool (prijs van beste toneelstuk en beste acteur op het Kicke Festival Eindhoven 2019 en Brabantse theaterprijs 2016) en van huisgezelschap Vreemd Beest mogelijk te blijven maken.


Zaterdag 26 oktober: HOROKODILE met Flip-Flop, een Poëtische dansvoorstellingFilp Flop 26 oktober Annatheater image004

Danskunstenaars duo HOROKODILE (denkbeeldig, niet-bestaand dier)

Ayumi Toyabe (Japan 26 jaar) en Olga Uzikaeva (Rusland 28 jaar) zijn 2 weken te gast in Landgoed Leonardus en zoeken in Helmond antwoorden op de vraag: Hoe beïnvloedt achtergrond ons hedendaagse leven en onze persoonlijkheden?

Zij gaan deze vraag in hun werk door beweging op een poëtische manier beantwoorden.

De Flip-Flop is een werk waarbij ze hun persoonlijkheden ontvouwen en hun achtergronden onderzoeken, anders maar zo vergelijkbaar.

De Flip-Flop is een verhaal over twee mensen, twee dansers, wier artistieke paden anders begonnen en elkaar nu kruisen, op één plek, in één dansstijl. Ze gaan onderzoek doen naar esthetiek van verschillende dansstijlen, ballet en ballroom: specifieke manieren van bewegen en het dragen van bepaalde outfits.

Hoe het hun wegen heeft beïnvloed om hedendaagse dansers te worden, wat ze anders maakt en wat ze gemeen hebben als bewegers en mensen.

Eerdere projecten van deze kunstenaars:

Belgrado (Servië): BEHIND ENTHUSIASM

Boedapest: choreografisch stuk ONE & 1

Langlopend project HANDOVER dat wordt gerealiseerd in verschillende landschappen, stedelijke en natuurlijke omgevingen.


datum: zaterdag 26 oktober

aanvang: 20.30 uur

entree: € 10,00

kaarten: www.annatheater.nl


Het Annatheater ligt op 1 minuut loopafstand van het NS-station Helmond.

Het adres is Floreffestraat 21a, Helmond. Telefoon: 0492-475255

info@annatheater.nl ; www.annatheater.nl

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *