Aan de muur bij de artiestenfoyer van het Speelhuis, aan de zijkant van het gebouw, komt in september een kunstwerk te hangen waar drie artiesten de afgelopen week aan gewerkt hebben. 

Drie kunstenaars, Kool Koor; Shamisa Debroey en Soaq one, werkte afgelopen week samen aan hun eigen versie van een Lucas Gassel landschap. De artiesten komen uit Helmond, Brussel en Antwerpen (drie steden waar Lucas Gassel gewoond heeft) en begonnen maandag aan hun kunstwerk zonder te weten waar het toe zou leiden. Door de week heen viel alles op zijn plek en kwam er een zesluik als kunstwerk tot stand. Het schilderij heeft een grootte van 2,44 bij 7,32 meter en het gaat een mooi plekje krijgen in de gang met de grote glaswand aan de oostzijde van  het Speelhuis in Helmond, bij de artiesten ingang.

De twee  kunstenaars die de muren en de onderdoorgang van de Traverse gaan schilderen, namen ook even de tijd, om het kunstwerk van hun collega’s te komen bewonderen.

Tegelijk met de muurschildering op de Traversemuur en de onderdoorgang van de Kromme Steenweg, zal het kunstwerk in september officieel worden onthuld in Het Speelhuis. Door de glazen wand van het Speelhuis is het kunstwerk dan altijd te bezichtigen.

Tekst en foto’s, Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Ditisonzewijk.nl. In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *