De NS roept passagiers en passanten op om goed op te letten bij station Brouwhuis op vernielingen en onregelmatigheden. Nadat afgelopen week weer de ruiten in werden gegooid van de overdekte wachtruimtes, schakelt de NS ook de hulp in van de oplettende reiziger.

Het is niet de eerste keer dat er schade wordt aangericht aan het station in Brouwhuis, maar op dit moment zal er nog niks veranderen aan het voorkomen van de schade. “Het ligt er echt aan hoe de situatie zich verder ontwikkelt”, legt woordvoerster Inge Rijgersberg uit. “Deze keer – en ook alle ander keren – hebben wij aangifte gedaan bij de politie en dat blijven we doen.” Het station dat eigendom is van Prorail, maar beheert wordt door NS, is een bijzonder geval voor de NS.

“We weten dat dit al langer speelt”, zegt Rijgersberg. “Onze eigen beveiligers, de wijkagent en politie patrouilleren al vaak bij het station maar ja, als je met zo’n opvallende gele jas staat zal er niemand iets gaan vernielen.” De NS roept reizigers en passanten op om, als ze een ongure situatie zien, melding te maken bij de politie zodat die direct kan optreden.

Foto’s: Jason Gerritsen

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *