Niet alle kinderen volgen lessen thuis. Kinderen van ouders met een vitaal beroep, kinderen die het thuis niet bepaald prettig hebben en kinderen die speciale begeleiding nodig hebben, worden opgevangen. Volgens wethouder Cathalijne Dortmans wordt er ook noodopvang geregeld voor kwetsbare kinderen in de meivakantie.

Sinds het begin van de coronacrisis worden er 85 kinderen in Helmond opgevangen op scholen en dagverblijven. Tien kinderen waren een tijdje van de radar. Die hadden zich niet gemeld voor de dagelijkse lessen en daar was geen contact mee. Inmiddels is dat volgens wethouder Dortmans bij bijna alle kinderen goed gekomen. “Het was niet altijd onwil. Vaak speelde de taal een rol. Ouders hadden het niet begrepen wat de bedoeling was, bijvoorbeeld.”

De wethouder is trots op alle leerkrachten in Helmond die ervoor zorgen dat kinderen vooruit kunnen met school. Volgens haar is het belang van digitaal lesgeven wel bewezen inmiddels. Ze zegt nu al veel geleerd te hebben van crisis. “De digitale mogelijkheden voor het onderwijs, dat is iets dat we zeker meenemen in de toekomst. En ik hoop dat de mensen vasthouden wat ze nu doen: elkaar helpen op allerlei fronten.”

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *