• Kick Off Jeugdvriendelijke stad

Donderdag 2 juli is Noël Silalahi (19) in het Speelhuis, toch nog geïnstalleerd als de nieuwe  jeugdburgemeester van Helmond.

Na de inleidende toespraak van burgemeester Elly Blanksma donderdagavond, werd eerst Daan Mikkers uitgebreid bedankt voor zijn inzet als jeugdburgemeester van  het afgelopen jaar. Hij vond het bijzonder om met een jeugdraad allerlei dingen te mogen doen. Door de corona-beperkingen mocht hij zelf zijn ambtsketen afdoen en in een doos leggen die op een tafel stond en de bos bloemen die daar lag meenemen.

Hierna was het beurt aan Noël Silalahi, die eerst uitgebreid werd toegesproken door burgemeester Elly Blanksma. Die wenste hem veel succes in het komende jaar als jeugdburgemeester. Uiteindelijk werd Noel geïnstalleerd tot jeugdburgemeester

Hij gaat dit doen voor de duur van 1 jaar en moet dit ook nog combineren naast zijn werk in de supermarkt, het trainen van voetballers onder de 12 jaar en is hij ook nog voorzitter van stichting Ain ni ain, waarmee hij probeert geld in te zamelen voor noodhulp aan de Molukken. Ook gaat hij aan de VU bestuurskunde  studeren  en hij heeft een mooi stage-adres hierbij. Hierna mocht  Noël Silalahi de ambtsketen in ontvangst nemen. Zijn zus mocht hem omhangen bij Noël. Deze hele plechtigheid kon maar met een beperkt gezelschap worden uitgevoerd, vanwege de corona- perikelen. Wel waren er alle fractievoorzitters van de partijen uit de gemeenteraad.

Tekst en  foto’s, Henk van Dijk

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van DitisHelmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *