Nieuwe arrestatie na rellen van afgelopen dinsdag

Vanochtend heeft de politie Oost-Brabant een nieuwe arrestatie verricht voor de ongeregeldheden van afgelopen dinsdag in het centrum van Helmond. Het gaat om een 20-jarige jongeman uit Helmond. Hij werd vanmorgen vroeg in zijn woning aangehouden.

Het onderzoek naar de ongeregeldheden is nog in volle gang. Deze arrestatie werd verricht naar aanleiding van camerabeelden die beschikbaar waren. Op die beelden was een jongeman gezien die op een zeer opvallende scooter rondreed. Die jongen is nu gearresteerd.

Scooter is gestolen

De scooter werd op woensdag bij een woning aangetroffen in Helmond. Op dat moment was de jongen zelf niet thuis. De scooter stond als gestolen gesignaleerd en werd op woensdag door de politie in beslag genomen. Vanmorgen is de politie terug naar de woning gegaan en werd de jongen van zijn bed gelicht. Wat zijn exacte rol was tijdens de rellen afgelopen dinsdag moet nog onderzocht worden.

Zevende arrestatie

Het aantal arrestaties dat de politie verricht heeft na de rellen van afgelopen dinsdag komt daarmee op zeven. Eerder deze week werden al zes andere verdachten aangehouden en zij kregen een gebiedsverbod van drie maanden opgelegd. De gemeente Helmond heeft de laatste verdachte al direct een gebiedsverbod opgelegd van een week.

De jongeren zijn allemaal tussen de 15 en 20 jaar oud. Ze voegden zich dinsdagavond bij ruim 100 andere jongeren. Ze gooiden stenen en vuurwerk. Zelfs de ME kwam om de straat schoon te vegen. Burgemeester Elly Blanksma kondigde een noodbevel af. Op  social media verschenen eerder die dag al berichten dat er weer een bokspartij gehouden zou worden. Daarom was de politie al gewaarschuwd.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *