Helmond is sinds 29 mei weer een nieuw wooncomplex rijker; opnieuw is een leegstaand kantoorpand verbouwd tot een prachtig appartementencomplex. In het gebouw, gevestigd op de hoek van de Stationsstraat en Kasteel-Traverse, waren al de ING bank en Ceulen Klinieken gevestigd. Het resterende leegstaande gedeelte is in een jaar tijd verbouwd tot een riant onderkomen voor studenten en ‘young professionals’.

Het bedrijf City Apartments uit Apeldoorn is de nieuwe eigenaar en heeft er een jaar over gedaan om alles grondig te verbouwen en vernieuwen. Melvin Link van City Apartments en wethouder Gaby van den Waardenburg heetten op de dag van de opening iedereen van harte welkom en nodigden de aanwezigen uit voor een rondleiding door het gebouw. Dankzij een van de nieuwe bewoners, Rob Kunstt, mochten we ook een kijkje nemen in zijn appartement.

Bij binnenkomst in de hal werd je verrast door een indrukwekkende wenteltrap die tot de vierde verdieping leidt maar er was (gelukkig) ook een lift. De appartementen werden volledig gestoffeerd opgeleverd. De bezoekers waren ook verwonderd over de prachtige fitnessruimte voor gezamenlijk gebruik. Ook het enorme en gezellige dakterras zag er prachtig uit: het was gezellig aangekleed met riante banken en stoelen.

City Apartments is intussen nog op zoek naar andere locaties in Helmond vanwege het grote succes van dit appartementencomplex. Zij zijn alleen op zoek naar kantoorpanden in de stad en niet op industrieterreinen. De uitbreiding van woonruimte op deze manier wordt door de inwoners van Helmond zeer gewaardeerd. Hopelijk komt er nog een vervolg.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *