In Brouwhuis heeft de Wijkraad het nieuwe Bevrijdingsmonument onthuld. Voor het tweede jaar op rij,viert men hier ook het feit, dat Brouwhuis nu 76 geleden is bevrijd.

Ter gelegenheid hiervan heeft de Wijkraad Brouwhuis samen met vier scholen , Montessorischool, De Vlier, De Korenaar en De Stroom,  een geheel eigen bevrijdingsmonument ontworpen. Het is monument is op deze avond onthuld, door de voorzitter van de Wijkraad Ben Vogel en Wijkwethouder Antoinette Maas. Ook hierbij was er een beperkt aantal bezoekers toegestaan en een ieder hield zich ook netjes aan de regels.

Ook waren er weer zes historische jeeps met “historisch militair personeel”aangekomen , om deze feestelijk ceremonie luister bij te zetten. Het aanwezige publiek werd welkom geheten door de voorzitter van de wijkraad Brouwhuis, Ben Vogel. Hierna sprak wethouder Antoinette Maas de mensen toe. Het bevrijdingsvuur dat was opgeslagen in de Betlehemkerk, werd naar Brouwhuis gebracht.

De fakkel werd er aan  ontstoken, als ook de vier toortsen die de afgevaardigden kinderen van de vier scholen mochten dragen. De fakkel werd bij aankomst bij het nieuwe bevrijdingsmonument overhandigd aan Antoinette Maas overhandigd. Zij kon hierna het vuur in de schaal voor het bevrijdingsvuur ontsteken. Ook de vier kinderen mochten hun aandeel nemen, in het ontsteken van het schaalvuur. Omdat door de corona problematiek het muziekkorps uit Brouwhuis fysiek niet aanwezig kon zijn, werden er muziekstukken gedraaid van muziekkorps.

Tekst  en foto’s, Henk van Dijk

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Ditisonzewijk.nl. In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Avatar
    Gert H.M. Bouten Reply

    Wederom, naast de rapportages van 2 herdenkingen in Mierlo-Hout en zoals te doen gebruikelijk voor Henk, een fantastische rapportage. Je kunt gewoonweg de sfeer, die daarbij aanwezig moet zijn geweest, proeven.
    Henk heel hartelijk dank hiervoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *