Vandaag op 10 mei is het Moederdag de dag waarbij we onze moeders/geliefden even in de watten leggen. Maar dat geldt helaas niet voor iedereen. Daarom brachten we een bezoek aan Nei Skoen in Helmond. Die organisatie had voor vandaag maar liefst vijftig Moederdag brunchpakketten gemaakt.

Deze bestonden uit een salade, soep en drie verschillende soorten brood, kaasje, jam, een gevuld eitje en nog wat groenten en fruit. Deze brunchpakketten gingen naar vijftig gezinnen, meldde Marianne. “En dat is eigenlijk nog te weinig want de vraag is erg groot.”

Passie voor koken

Marianne is zelf, zoals ze het daar noemen, een deelnemer. Ze kreeg bij Nei Skoen alle ruimte om haar passie te vinden. Dat was niet zo moeilijk, want Marianne vertelde ons dat ze het heerlijk vindt om in de keuken te gaan staan en te koken voor andere mensen. Ze is daarom al een tijdje bezig. Ze maakte voor de crisis iedere avond een warme maaltijd voor de mensen die daar bij Nei Skoen behoefte aan hadden. En schrik niet, die behoefte is er in Helmond. Marianne vertelt dat hun keuken in feite te klein is om aan de vraag te kunnen voldoen. Daarom hebben ze nu een limiet ingesteld van vijftig maaltijden. Ze hopen in de toekomst de keuken te kunnen aanpassen, zodat ze meer mensen kunnen helpen.

Nei Skoen

Nei Skoen is een Helmonds woordje voor nieuwe schoenen, maar dat is het zeker niet. Nei Skoen is een stichting waar iedereen binnen kan wandelen met een “achtergrond”. Daar kun je de reis gaan maken om je zelf te gaan herontdekken, maar ook om te ontdekken wat je passie is of kan zijn. Bij Nei Skoen is iedereen gelijk en heeft niemand een label. Je bent wie je bent en meer niet.

Tekst en video Jason Gerritsen

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Jason Gerritsen

Ditisonzewijk.nl - Helmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *