Nederland digitaliseert. De Bibliotheek helpt!

Niet iedereen is in staat om digitaal te communiceren met de overheid. Toch werkt de overheid er hard aan om het contact met de burgers steeds meer digitaal te laten verlopen. Mensen die hierbij hulp willen, kunnen terecht in de Bibliotheek. De Bibliotheek biedt de cursus digisterker, om te leren omgaan met de digitale overheid.

Cursus Digisterker

Voor wie extra hulp wil bij het leren werken met de digitale overheid heeft de Bibliotheek de gratis cursus Digisterker. Onderwerpen zijn onder meer: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites en bijvoorbeeld Mijn toeslagen en MijnOverheid. Na deze cursus kunnen mensen zelfstandig gebruik maken van de online dienstverlening van bijvoorbeeld de gemeente, UWV en Belastingdienst.

De cursus Digisterker start op donderdag 14 februari om 10.15 uur in Bibliotheek Helmond, Watermolenwal. Het zijn 3 lessen van 2 uur, les 2 is op 28 februari, les 3 op 14 maart.
Meer informatie en aanmelden via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten.  In 2019 wordt de cursus Digisterker vaker georganiseerd. Dus als deze data nu niet uitkomen, meldt u dan toch gerust bij de Bibliotheek.

——————————————————————————–

De Bibliotheek Helmond-Peel

De Bibliotheek Helmond-Peel ondersteunt mensen in haar werkgebied actief in hun persoonlijke ontwikkeling. Dit gaat om activiteiten op het gebied van taal en lezen, maar ook op het gebied van de elektronische overheid.

Klik & Tik

Voor hulp bij het basisgebruik van computer en internet, is er de gratis cursus Klik&Tik. Hierin leert men de basisvaardigheden: de computer opstarten, typen en een e-mail versturen. Vervolgens via internet informatie opzoeken, iets kopen of een reis boeken. Tot slot volgen de sociale media zoals Facebook, Skype en WhatsApp. De cursus Klik&Tik wordt gehouden in zowel Bibliotheek Helmond als in Asten, Someren en Deurne. Informeer bij je eigen bibliotheek wanneer er weer plaats is om in te stromen.

Bovendien worden er in alle 4 de locaties van Bibliotheek Helmond-Peel elke week spreekuren gehouden waar men terecht kan met vragen over bijvoorbeeld computergebruik, smartphone of tablet, internet en e-books.

Meer informatie op www.bibliotheekhelmondpeel.nl/digitalehulp

bibliotheek_logo_2017

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bibliotheek Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel draagt bij aan de individuele ontwikkeling van mensen en ondersteunt hun deelname aan de samenleving; zij brengt mensen, bronnen en organisaties samen en levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden als lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *