Nazorg voor coronapatiënten Elkerliek ziekenhuis

Mensen die vanwege corona in het Elkerliek in Helmond hebben gelegen, krijgen ook na ontslag uit het ziekenhuis nazorg, aandacht en ondersteuning. Daarvoor heeft het Elkerliek ziekenhuis een ‘corona nazorgtraject’ met onder andere een app opgezet.

Het ziekenhuis houdt na ontslag contact met de patiënt. Daarnaast geeft het traject van de nazorg patiënten houvast met behulp van een speciaal ontwikkelde corona nazorg app. Deze app biedt ondersteuning op afstand. Zo krijgt de ex-patiënt via de app informatie, praktische tips en oefeningen om het herstel te ondersteunen. Ook geeft de app inzicht wanneer het raadzaam is om hulp in te schakelen.

Revalidatie

Na ontslag uit het ziekenhuis krijgt de patiënt eerst de tijd om thuis te wennen aan de nieuwe situatie en te ervaren waar hij tegenaan loopt. Ongeveer twee weken na het ontslag is er het eerste telefonische contact met de patiënt. Een medewerker van de afdeling revalidatie neemt dan een vragenlijst met de patiënt door. Op basis daarvan krijgt de patiënt vervolgens advies op maat óf wordt doorverwezen naar bijvoorbeeld een diëtist, logopedist, ergotherapeut, fysiotherapeut, psycholoog of geestelijk verzorger. Zijn de problemen complex of multidisciplinair? Dan komt ook de revalidatiearts en/of longarts vanuit het ziekenhuis in beeld.

Een maand later wordt er nogmaals contact met de patiënt opgenomen. Er wordt gecontroleerd of de juiste behandelingen zijn ingezet (of wellicht al zijn afgerond) en geeft waar nodig nog aanvullend advies.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *