• Muziekcorps HMC

Muziekkorps HMC bestaat al sinds 1883, dus bijna honderddertig jaar. Om de twee jaar houden zij een serenadedag waar diverse Helmonders in het zonnetje gezet worden. Op zondag 13 september mochten zij voor het eerst weer naar buiten sinds carnaval. Dus een mooie kans om enkele mensen te eren met een serenade aan huis.

En het was op zondag eigenlijk een bijzondere dag want er zou een nieuwe mars opgevoerd worden en wel een hele bijzondere mars. Deze mars heeft de historische naam de Helmondsche Feestmarsch en dateert uit 1921. Deze mars werd geschreven ter ere van de opening van het Helmondse kasteel.

Vanaf hotel West Ende vertrok het muziekcorps HMC richting de Mierloseweg om te stoppen bij Geert Driessen, eigenaar van café ‘ T Huys. Hij was zeer verrast en de mensen op zijn terras begonnen spontaan te applaudisseren voor zowel het korps als voor Geert, die het eigenlijk een beetje verbouwereerd aan stond te kijken. Hij wist er niet veel op te zeggen maar vond het wel een hele eer. Daarna volgde er nog enkele adressen waar mensen in het zonnetje werden gezet. En allemaal dezelfde reacties: verbaasd maar wel verheugd. Maar het was een mooi gebaar naar deze mensen toe…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *