Muziek en dans in Bibliotheek Helmond-Peel

Boekjes & Babbels gaat weer van start. Iedere maand is er een voorleesuur voor kinderen van 0 tot 4 jaar in Bibliotheek Helmond-Peel. Het eerste thema is ‘Muziek en Dans’ en is op woensdag 16 september van 11.00-12.00 uur. De toegang is gratis, maar het is wel nodig om vooraf aan te melden via: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/boekstart

Ook voor ouders is het gezellig en tevens een leuke gelegenheid om andere ouders onder het genot van een kopje koffie of thee te ontmoeten en van gedachten te wisselen over bijvoorbeeld opvoedingszaken. Aansluitend is er de mogelijkheid om een boek uit te zoeken voor thuis.  Er wordt voorgelezen uit het prentenboek ‘Muziek maestro’ en het Kunstkwartier maakt muziek en danst met de aanwezige baby’s en peuters.

Voorlezen en BoekStart

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan interactieve vaardigheden. Maar bovenal levert het plezier op. Tijdens ‘Boekjes&Babbels’ van de Bibliotheek Helmond-Peel staat steeds een prentenboek in het middelpunt.

Aan de hand van een thema wordt er voorgelezen én zullen meerdere boekjes over het thema de revue passeren. In de Helmondse bibliotheek wordt ‘Boekjes & Babbels’ georganiseerd in samenwerking met de Zorgboog, Kunstkwartier en Jibb+.

Tijdens deze BoekStart ochtenden kunnen ouders ook informatie inwinnen over bijvoorbeeld (voor)lezen of over het gebruik van de bibliotheek.

Aanmelden voor Boekjes&Babbels: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/boekstart

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Alexander Brutsaert

Hallo, ik ben Alexander Brutsaert en ik ben 19 jaar. Dit jaar begin ik aan mijn tweede jaar journalistiek in Tilburg. Ik ben blij dat ik de komende maanden stage mag lopen bij Ditishelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *