Er ontstaat weer een prachtig kunstwerk in het centrum van Helmond. Op de muren van de Traverse, aan het Speelhuisplein en aan de kant van de Boscotondo parkeergarage, zijn de kunstenaars Kaspar van Leek en Niels Swaenen van Studio Giftig al weken bezig.

Het is de vierde mega muurschildering in Helmond, die hier tot stand wordt gebracht, op de muren van de “Luchtbrug Traverse “. Het is werkelijk een kleurrijk geheel en dat je dit met spuitbussen kunt bereiken. Het is geweldig en de voorbijgangers raken er niet over uitgepraat. ‘Het zijn foto’s die ze er tegen hebben geplakt’, was een opmerking van een voorbijganger. De stad wordt wel verfraaid met dit soort projecten en er mogen er in de toekomst best meer komen. Vroeger zag je dit soort schilderingen in de stad, maar dan waren het allerlei reclame-uitingen. Hopelijk gaat het weer geen rol spelen in de laatste fase van dit project, zodat  de kunstenaars hun prachtig werkstuk over een aantal weken kunnen opleveren. Als u in de buurt bent neem gerust een kijkje bij de werkzaamheden, het is de moeite waard en de kunstenaars kunnen dit ook waarderen.

Tekst en Foto’s, Henk van Dijk

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van DitisHelmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont

Dit artikel heeft 2 reacties

 1. Avatar
  Coby Heidt Reply

  Het wordt hartstikke vrolijk en mooi een levendig beeld op die grauwe muren!

 2. Avatar
  Gert H.M. Bouten Reply

  Heel veel dank voor deze, zoals te doen gebruikelijk, weer fantastische foto’s.
  De muurschilderingen, ware kunstwerken, zijn een aanwinst voor onze stad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *