Een aantal weken geleden lieten we je al zien dat er hard gewerkt wordt aan nieuwe hotspot Loods20, in het oude Van Gend en Loos pand aan het spoor. De opening zal over enkele weken plaatsvinden.

Aan de spoorzijde wordt inmiddels ook hard gewerkt om het verhaal van het pand zichtbaar te maken. In opdracht van Gemeente Helmond, Edah Museum en Stichting Draaiorgels Helmond maakt Gino Bud Hoiting een immense muurschildering.
De voorstelling verweeft EDAH Museum en Stichting Draaiorgels met elkaar en is vanaf het spoort te lezen: als je komt aanrijden zie je van links naar rechts een hele dag weergegeven. Als een soort stripverhaal zie je de ochtend afgebeeld met een kraaiende haan en kop koffie en de dag eindigd met een glaasje wijn. Gino denkt nog twee dagen bezig te zijn.

In totaal heeft het beschilderend van de muur twee weken gekost. Gino Bud Hoiting had veel hulp, van assistenten. Het ging sneller dan verwacht, aldus de illustrator.
Thuis heeft de illustrator de afbeelding geschetst, op schaal. Daarna is het met een raster van twee bij twee meter op de muur geschetst en ingeverfd. Gewoon uit de losse pols, zonder beamers of andere hulpmiddelen. Met stoepkrijt van zijn zoontje heeft Gino de schets op de wand gezet. Even een paar meter naar achteren lopen is niet mogelijk, want daar ligt het spoor. Dus de illustrator heeft vooral dicht op de muur gestaan tijdens het werken. Gelukkig is hij zo ervaren, dat hij niet bang is voor onverwachte of ongeziene foutjes!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Omroep Helmond

Omroep Helmond, het lokale TV en Radio station van Helmond Stadsradio Helmond is al vanaf 1984 in de lucht (FM 107.2 Mhz) en op de kabel (FM 94.4 mhz). Onze organisatie heeft ook de beschikking over een TV - kanaal op de kabel frequentie 256, en UPC digitaal kanaal 31.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *