De streetart-kunstenares Stella uit Cyprus, Astraki Strikes, zoals ze zich noemt,  heeft een levensgroot kunstwerk op een kale zijmuur van een woning in de Jan Stevensstraat geschilderd.

Zij heeft zich laten inspireren door de Leonardusbuurt. Zij heeft hiermee een kunstwerk toegevoegd aan de verschillende anderen, die de stad al rijk is. De motivatie en inspiratie,  om tot dit schilderij te komen, deed zij op door de lente en de voortuinen in de Leonardusbuurt.  Zij wil hiermee de bewoners uitdagen om naar buiten te komen en elkaar te ontmoeten. Voor dat het kunstwerk op de muur werd aangebracht, is er eerst met de bewoonster , over het plan gesproken en heeft zij het goedgekeurd. Het is misschien een mooi plan, om samen met Woningbouwvereniging Volksbelang,  die al druk bezig is met het opknappen van de Leonardusbuurt, meerdere van deze grote kale muren van een kunstwerk te laten voorzien. In denk dat er in onze stad  nog wel een aantal kunstenaars te vinden zijn,  die mogelijk ook ideeën en inspiratie hebben om  een mooi kunstwerk aan te brengen.

 Tekst en Foto’s, Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Ditisonzewijk.nl. In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Avatar
    Gert H.M. Bouten Reply

    Weer prachtige foto’s van Henk. Ik onderschrijf ook volledig de visie van hem voor nog meer muurschilderingen in de stad. Fantastisch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *