Maartje is museumdocent bij Museum Helmond en nodigt alle kinderen uit om aan de slag te gaan met Lucas Gassel.

Maartje: “Jammer dat ik jullie dat nu niet kan laten zien omdat het museum gesloten is. Daarom heb ik een filmpje gemaakt van een onderdeel uit de tentoonstelling: de werkplaats. En dat filmpje kun je nu bekijken.”

Op deze pagina van de museum website staan diverse opdrachten, video’s en zelfs een kleurwedstrijd!
Wil je meedoen aan de kleurwedstrijd? Print de kleurplaat uit, kleur ‘m in en stuur de kleurplaat naar  info@museumhelmond.nl of naar Museum Helmond, Kasteelplein 1. Zet er wel je naam en telefoonnummer bij. Je kunt een mooi boek vol kleurplaten van Lucas Gassel winnen.

Heb je thuis geen printer, of wil je een doe- en ontdekboekje ontvangen? Klik dan op deze link en meld je aan. Je krijgt de spulletjes dan thuisgestuurd op je postadres.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Museum Helmond

In het kasteel, de grootste waterburcht van Nederland, beleef je het kasteelverhaal. Ook ontmoet je kasteelbewoners uit vroegere eeuwen. Het kasteel vertelt zijn verhaal. Je maakt het allemaal mee: hoe er oorlog werd gevoerd, Hoe het kasteel werd gebouwd, hoe en wat de bewoners er aten, hoe er omgegaan werd met de liefde en met vrouwen en kinderen. Je leert meer over de leefwijze van de verschillende, elkaar opvolgende adelijke families als de Van Berlaers, de Cortenbachs, de Van Arbergs en de Wesselmannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *