Motie HVV door de raad afgewezen; geen extra veld

Voetbalvereniging HVV krijgt geen extra trainingsveld. De gemeenteraad van Helmond stemde vanavond met een grote meerderheid tegen de motie van Helmond Aktief/ Helder Helmond/ PVDA en Bach Plus. Daarmee is het dus duidelijk dat de club het vanaf komend seizoen met maar één veld moet doen. 

Het gaat over één van de drie af te stoten velden van sportpark Houtsdonk. Dit veld is nu eigendom van de gemeente. De gemeente wil het sportpark opheffen, maar een veld is al eigen bezit van de club. Met een extra trainingsveld zou de club door kunnen voetballen en makkelijker kunnen groeien in de toekomst. Dat extra veld zou volgens de drie fracties verhuurd dan wel verkocht kunnen worden aan de club. Dit voorstel kan tijdens de begrotingsbehandeling van 12 november behandeld worden. Tot die tijd moet wel de gebruiksovereenkomst met de club verlengd worden.  De gemeenteraad stemt daar dus niet mee in.

Motie was laatste hoop op extra veld

Daarmee komt dan de laatste kans voor de club op een extra veld ten einde. Volgens richtlijnen van de KNVB kan de club komend seizoen gewoon deelnemen aan de competitie op het veld dat al op het eigen terrein van de club ligt. “Met één veld en minimaal vijftig actieve leden krijgt HVV van de KNVB toch een licentie voor volgend seizoen”, meldde GroenLinks-fractieleider Thomas Tuerlings. Hij had navraag gedaan bij de bond. Het extra veld zou dienen als trainings- en wedstrijdveld.

De gemeenteraad wil dat er snel een nieuw bestemmingsplan komt voor het terrein dat nu vrij komt bij het sportpark. Meerdere partijen willen niet dat het terrein nog jaren braak ligt. Of de club ophoudt met bestaan is nog niet bekend, deze week maakte de club nog bekend 8 nieuwe spelers voor de selectie aan te hebben getrokken. Op 1 juli loopt het contract van de drie velden tussen de gemeente en HVV.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *