Mooie stap in ontwikkeling Brainport Human Campus

Op vrijdag 31 januari is, in aanwezigheid van burgemeester Blanksma, het contract ondertekend tussen de Human Campus en ROVC voor de vestiging van het derde ROVC TechCenter in Nederland. Gemeente Helmond is verheugd het ROVC – marktleider op het gebied van praktijkgerichte technische opleidingen – binnen haar gemeentegrenzen te mogen verwelkomen.

Verrijking aanbod praktijkgericht technisch onderwijs

Praktijkgericht technisch onderwijs is zeer belangrijk voor de arbeidsmarktregio Helmond – De Peel binnen de Brainportregio en in onze regio waar Slimme Maakindustrie centraal staat. Gemeente Helmond is – als centrumgemeente – trots op het feit dat zij twee sterke merken als Driessen Groep en ROVC heeft kunnen samenbrengen. Met als prachtig resultaat de ontwikkeling van het derde ROVC TechCenter in Nederland op de Human Campus. Dit is een belangrijkste stap om de ambities van arbeidsmarktregio Helmond – De Peel op het gebied van een Leven Lang Ontwikkelen te realiseren. ROVC biedt onder andere om- en bijscholing voor de “makers van de toekomst”.

“In de komende jaren veranderen en vervallen in Nederland ruim 13,3% banen (1,2 miljoen banen) door innovaties en ontwikkelingen. Investering in onderwijs en in de ontwikkeling van mensen is van groot belang voor de mensen zelf én voor de economische ontwikkeling van de regio”, aldus burgemeester Blanksma, tevens kartrekker binnen Brainport van de agenda Leven Lang Ontwikkelen.

Op weg naar Brainport Human Campus

Jeroen Driessen van de Human Campus is enorm blij met de komst van ROVC naar de campus. Driessen: “De Human Campus in Helmond is dé plek waar professionals, organisaties en initiatieven op het gebied van mens en werk samenkomen. Hier delen we kennis en gaan we met elkaar in gesprek. De samenwerking op de campus tussen onderwijs, ondernemers en de overheid zet mensen in beweging. De campus vormt daarbij een warme plek waar ruimte is voor ‘heart én mind’, om te werken én te ontspannen, te leren en te onderwijzen, waar oog is voor kennis, ontwikkeling én inspiratie”. Inmiddels kent de Campus al tal van vaste bewoners. De komst van het ROVC TechCenter is een waardevolle aanvulling in de doorontwikkeling van de Brainport Human Campus.”

TechCenter in hart van industriële sector

In april 2020 opent ROVC de derde praktijklocatie in Helmond. Verspreid over 1.000 m2 aan theorielokalen en een praktijkhal staan verschillende toekomstbestendige installaties opgesteld. “ROVC groeit en de vraag naar praktijkgerichte cursussen en trainingen is groot. Dat merken we zeker in de regio Helmond waar de industriële sector sterk is vertegenwoordigd. Wij zijn dan ook verheugd met de opening van het ROVC TechCenter op de Brainport Human Campus. Daarmee voorzien we in de vraag naar praktijkgerichte, technische opleidingen in deze regio”, aldus John Huizing.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bibliotheek Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel draagt bij aan de individuele ontwikkeling van mensen en ondersteunt hun deelname aan de samenleving; zij brengt mensen, bronnen en organisaties samen en levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden als lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *