Mogen wij op u rekenen?

In 2016 is in wijkhuis De Geseldonk gestart met de opvang van licht dementerende personen gedurende 1 dag per week. Nu is dat uitgebreid tot twee dagen, namelijk op maandag en op woensdag. Het is bedoeld als verlengstuk van de huiskamer. Vandaar dat de gezellig ingerichte ruimte ook de “Huiskamer” genoemd wordt. Het doel is om de gasten zo lang mogelijk actief te houden door middel van diverse activiteiten en om de mantelzorgers een vrije dag te bezorgen, waardoor zij hun accu weer enigszins kunnen opladen.

Voor de woensdag zijn we op zoek naar enthousiaste personen met geduld en een “warm” hart. Hebt u een verzorgende achtergrond of ervaring met personen, die extra zorg nodig hebben en wilt u uw medemens helpen, dan zouden wij graag met u in contact komen. Mocht u deze achtergrond niet hebben, dan kunt u toch reageren, omdat Savant (Alphonsus) graag bereid is om vrijwilligers bij te scholen. Ook de professionele begeleiding berust bij Savant. De bezigheden zijn zeer divers. Denk hierbij o.a. aan wandelen, gezelschapsspelletjes doen, biljarten, bloemschikken, samen boodschappen inkopen, bakken, handwerken en heel belangrijk is het voorbereiden van de gezamenlijke lunch, waarbij de gasten zelf de verse soep klaar maken, tafeldekken en opruimen. Als deze wijze van “zorgen” u aanspreekt, dan kunt u zich opgeven door een mail te sturen naar Jan Drouen, voorzitter@wijkraadmierlohout.nl Hij neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Wijkraad Mierlo-Hout

De stichting Wijkraad Mierlo-Hout is opgericht de leefbaarheid in Mierlo-Hout te bevorderen en om als intermediair te fungeren tussen de gemeente Helmond en de inwoners van Mierlo-Hout. Kijk voor meer informatie op www.wijkraadmierlohout.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *