Wat een opschudding, op 2 april in speeltuin Leonardus. De damesclub die altijd meedoet in de beweegtuin stond al vroeg opgewonden te giechelen en te kletsen. Op 31 maart was hun personal trainer, Gerard Feyen vijftig jaar geworden. Tijd voor een feestje dus. Er was al koffie (zonder appeltaart) gedronken, maar het wachten was op Gerard. De dames vertelden al dat hun sportleraar altijd net voor aanvang van de training kwam aanzetten, dus dat waren ze wel gewend. En ja hoor, om precies half tien kwam de jarige job nietsvermoedend en in een rustig tempo de speeltuin binnengewandeld. De dames waren benieuwd hoe hij zou reageren, zij hadden de sportplek helemaal versierd. Een grote Abraham stond aan een paal vastgemaakt, met zijn sportkleding aan, die zij stiekem bij hem thuis hadden gekregen van zijn vrouw.

Het gezicht van Gerard sprak boekdelen toen de dames (en een enkele heer) ‘lang zal hij leven’ begonnen te zingen. En toen hij de Abraham zag met zijn sportkleding aan, zijn gezicht was  een en al verbazing en hij brak in een schaterlach uit. Er volgden nog wat felicitaties en even vlug een groepsfoto bij Abraham en de training begon zoals gewoonlijk met fanatieke oefeningen.

Missie geslaagd.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Met speciale dank aan Carina Verschuren

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *