Minibieb voor ouderen brengt de wereld via verhalen naar binnen

Woonzorgcentrum De Pannehoeve heeft de primeur:  de eerste ‘Lang Leve Cultuur-minibieb’. Directeur Robin Verleisdonk van Bibliotheek Helmond-Peel overhandigde de minibieb zaterdag voorafgaand aan het OudDoor Concert op die locatie.

De bibliotheek nam het initiatief om boeken te doneren aan de Helmondse woonzorglocaties. Bewoners, die zelf niet naar buiten kunnen en geen bezoek mogen ontvangen, kunnen daarmee de wereld via verhalen een beetje naar binnen halen. Lang Leve Cultuur liet daar via het Kunstkwartier door MA-DE uit Eindhoven prachtige minibiebs voor maken. Dat kon met behulp van een financiële bijdrage van Stichting Steun Welzijnszorg Helmond.

Een minibieb is een klein boekenkastje waar (buurt)bewoners zonder pasje boeken kunnen lenen. De Bibliotheek Helmond-Peel zorgt ervoor dat de mini-biebs worden gevuld met een aanbod dat past bij de bewoners,. In de toekomst is het de bedoeling dat bewoners en bezoekers de mini-biebs gebruiken om boeken met elkaar uit te wisselen.  Behalve in de Pannehoeve worden op in ieder geval nog vier andere Helmondse woonzorglocaties mini-biebs gerealiseerd.

Lang Leve Cultuur – Hart voor ouderen

De vijf grote culturele organisaties in Helmond (HArt: Cacaofabriek, Museum Helmond, Bibliotheek Helmond-Peel, Kunstkwartier en Het Speelhuis) hebben samen afgesproken om cultuurparticipatie onder ouderen te bevorderen. Dit doen zij onder de noemer ‘Lang Leve Cultuur’. Tijdens de coronacrisis is het bijvoorbeeld niet mogelijk ouderen naar museum of theater te laten komen. Dus proberen ze op allerlei andere manieren cultuur naar de mensen toe te brengen. De OudDoor Concerten zijn daar een mooi voorbeeld van.

OudDoor Concerten

Het initiatief ‘OudDoor Concerten’ (geen typefout) is een krachtenbundeling van Lang Leve Cultuur, Stichting DoSocial, Driessen Groep met als doel de ouderen in woonzorgcentra veilig te laten genieten van live-muziek. Dit doen zij in Helmond, maar ook in Eindhoven en de hele Peelregio. Geheime troef van de OudDoor Concerten is de mooie caravan van Henkes Hoveniersbedrijf. De concerten worden vooraf niet aangekondigd om samenscholing te voorkomen.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *