“Voor mij is het een win-win situatie. Ik leer er zo veel van.”

Dat is wat een van de vrijwilligers zegt als haar gevraagd wordt, waarom zij als vrijwilliger werkt bij MEE. “Hoe mooi is het dat je iemand met een beperking kunt helpen om leuke dingen te ondernemen. Je staat er niet bij stil hoe ingewikkeld voor hen sommige situaties zijn, die voor ‘ons’ zo eenvoudig zijn. Ik wil graag iets terug doen voor de maatschappij.”

Eerder dit jaar ontmoeten 13 vrijwilligers van MEE elkaar op een gezellige avond. Zij wisselen ervaringen uit over hun vrijwilligerswerk voor mensen met een beperking. Een oudere vrijwilliger deelt haar motivatie om vrijwilliger te worden: “Om eens iemand anders te ontmoeten, waar ik normaal niet snel op af zou stappen.”

MEE organiseert regelmatig leuke, leerzame bijeenkomsten waar haar vrijwilligers elkaar kunnen ontmoeten. Om hen een keertje extra te laten weten dat hun inzet wordt gewaardeerd. Dit keer delen twee mensen met Niet aangeboren hersenletsel hun verhaal. MEE zorgt voor een goede match tussen hulpvrager en vrijwilliger. En traint en begeleidt vrijwilligers als er vragen zijn.

“Ik vind het vrijwilliger zijn van iemand met een beperking zo leuk! En het is naar mijn gevoel zinvol.” Wat uw motivatie ook is, in de regio is er altijd plaats voor nieuwe vrijwilligers. Veel mensen met een beperking zoeken bijvoorbeeld een maatje om af en toe iets leuks mee te doen. De vacatures staan op de website van MEE: https://www.meedemeentgroep.nl/vrijwilligersvacatures-bij-mee-zuidoost-brabant.

Wilt u meer weten over vrijwilligerswerk bij MEE? Kijk eens op de website of neem contact op met MEE via telefoonnummer 040 214 04 04 of mail naar info@meezuidoostbrabant.nl.

 

MEE ZuidOost Brabant

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Stichting MEE Zuidoost Brabant

Missie Ons ideaal is een inclusieve samenleving waarin mensen met een beperking gewoon kunnen deelnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *