De Opening van de Mierloseweg is een feit. De herinrichting van de Mierloseweg heeft wel bijna negen maanden geduurd. Op maandag 2 december hebben wethouder Erik de Vries en Joke van Eemeren, penningmeester van de wijkraad Mierlo-Hout, de Mierloseweg officieel geopend. In aanloop naar de reconstructie hebben diverse partijen gedurende enkele jaren gesproken en overlegd, om tot dit resultaat te kunnen komen. Aan het overleg, waarvoor de wijkraad de speciale commissie 2021 heeft samengesteld, hebben wijkbewoners, wijkraadleden, ondernemers en ambtenaren van de gemeente deelgenomen. Het resultaat mag er zijn.

Wethouder Erik de Vries hield een korte toespraak en ook Joke van Eemeren sprak een kort woordje voor bewoners en politici, waarna zij samen het bord verplaatsten en de weg officieel open stelden. Daarna konden de genodigden nog even bijpraten bij Hoomrun Dance Studios op de Hoefkens. De bewoners werden nog voor een kort samenzijn uitgenodigd bij De Koning. Iedereen was het er over eens: de vernieuwde weg is een hele verbetering…meer parkeerplaatsen, veiliger voor fietsers, meer groen voor bewoners en een mooie uitstraling. Op deze dag van de officiële opening van de Mierloseweg, werd de laatste toplaag aangebracht op de Houtse Parallelweg.  Een klein deel van deze weg is meegenomen in de reconstructie van de Mierloseweg.

Team Ditisonzewijk was aanwezig. Een korte film van de officiële opening wordt binnenkort via YouTube getoond.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *