Mierlo-Hout volgende wijk voor aanleg glasvezel

Supersnel internet en klaar voor de toekomst met diverse nieuwe (zorg)diensten dankzij glasvezel. Vanaf begin volgend jaar is het ook zover voor de wijk Mierlo-Hout. Bij een deelname van minimaal 25% gaat Glasvezel Helmond B.V. ook in deze wijk open glasvezelnetwerk aanleggen. De verwachting is dat de aanleg start vanaf april 2020.

Eerst aanmelden, dan graven

Medio oktober ontvangen de bewoners van Mierlo-Hout een huis-aan-huis informatiepakket van Glasvezel Helmond B.V. over de planning, de werkwijze en de informatiebijeenkomsten. De informatiebijeenkomsten vinden plaats op donderdag 31 oktober en donderdag 14 november vanaf 19.30 uur in wijkcentrum De Geseldonk.

In het informatiepakket maken aanbieders van internet-, televisie- en telefoniediensten hun pakketten, servicediensten en prijzen bekend. Dit zijn op dit moment de volgende aanbieders: TriNed, Plinq, FiberNL en Breedband Helmond. Ook bestaat de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten voor professionele zorg- en veiligheidsdiensten via de aanbieder van Veilig Gevoel Thuis. En er wordt gestart met een project om kennis te maken met digitale brand- en huisbeveiliging en ouderenzorg via de aanbieder Akkedeer.

 

Bewoners hebben vervolgens tot en met 12 december de tijd om aan te geven of ze direct willen instappen tegen gratis aansluitkosten. Als minimaal 25% van de inwoners van Mierlo-Hout zich inschrijft, dan worden begin 2020 daadwerkelijk de eerste straten voorzien van glasvezel en de eerste huizen aangesloten op het glasvezelnetwerk. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met de zomer.

Waarom glasvezel?

“Een verbetering van de internetverbinding is hard nodig in onze stad”, vertelt Van Bree. “Daarnaast is glasvezel zoveel meer dan snel internet en tv. Het is een basisvoorziening waarmee inwoners, ondernemers en onderwijs in onze stad  gebruik kunnen maken van digitale diensten. Zo hebben gebruikers van glasvezel meer mogelijkheden met werken vanuit huis, kunnen kwetsbare mensen langer thuis wonen en kan het worden gebruikt bij nieuwe apparaten zoals een slimme thermostaat. Op dit moment zijn er reeds diverse diensten op het gebied van veiligheid en (mantel)zorg op glasvezel beschikbaar. Wij hopen over niet al te lange tijd daar ook ziekenhuisdiensten aan toe te voegen.”

 Glasvezel Helmond B.V.

Glasvezel Helmond is het samenwerkingsverband tussen gemeente Helmond en de lokale glasvezelspecialist e-Quest. Zij zorgen van 2019 tot en met 2021 voor een glasvezelnetwerk in de straten van Helmond waar dit nog niet ligt. Glasvezel is de modernste, snelste en meest energiezuinige verbinding voor internet, televisie, telefonie en overige digitale diensten. De gemeente ziet glasvezel als een nutsvoorziening, zoals elektriciteit, wegen en riolering.

Meer weten? Kijk dan op www.helmond.nl/glasvezel en www.glasvezelhelmond.nl


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande blauwe linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook:  Helmond-Ditisonzewijk
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *