Toch feestjes voor geslaagden op middelbare scholen

Op 4 juni zaten honderden leerlingen in Helmond gespannen bij de telefoon te wachten op dat verlossende telefoontje met de mededeling dat ze geslaagd zijn. Daarna mochten ze op school langskomen om hun cijferlijst en de geslaagd vlag in ontvangst te nemen. Dat ging op elke school net even anders.

Jan van Brabant College – Molenstraat

Op het Jan van Brabant College organiseerde ze een “vlaggetjesdag” in de aula. De geslaagden mochten eenmalig op de fiets door de aula om hun cijferlijst en de “geslaagd” vlag in ontvangst te nemen. Daar wilde de school graag een feestje van maken voor de leerlingen, maar te allen tijde werd de 1,5 meter regeling gerespecteerd.

Video: Jan van Brabant College – Molenstraat

Jan van Brabant College – Deltaweg

Natuurlijk konden de leerlingen van de andere vestiging van het Jan van Brabant College, gelegen aan de Deltaweg, ook hun cijferlijst en vlag op gaan halen. De 136 geslaagde leerlingen haalden daar hun cijferlijst en vlag op bij hun trotse mentoren. Er werd nog even nagepraat in het vertrouwde klaslokaal. Dat was waarschijnlijk voor de laatste keer.

Foto: Jan van Brabant College – Deltaweg

Vakcollege Helmond

Het vakcollege ontving de leerlingen in de aula en werden op 1,5 meter de cijferlijsten uitgereikt. De klassen werden verspreid over de dag zodat er niet teveel leerlingen tegelijk aanwezig waren in de school.

Foto’s: Vakcollege Helmond/Twitter

Dr.-Knippenbergcollege

Op een uitgebreid versierde school werden de leerlingen van het Dr.-Knippenbergcollege ontvangen voor hun uitreiking van cijferlijsten en vlaggen. De rode loper werd zelfs speciaal voor de leerlingen uitgerold.

Foto’s: Dr.-Knippenbergcollege/Twitter

Carolus Borromeus

De gymzaal van het carolus werd ingezet als ontvangstzaal voor de geslaagden. Ook zij kregen hier hun vlaggen en cijferlijsten uitgereikt.

Foto’s: Carolus Borromeus/Twitter

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *