Middelbare scholen doen zoveel mogelijk om leerlingen te laten slagen

De OMO scholengroep het Jan van Brabant College en het ROC ter Aa doen er alles aan om zoveel mogelijk leerlingen de zomervakantie in te sturen met een diploma op zak . Bij het Jan van Brabant College waren ze al klaar met de schoolexamens, maar bij de scholengroep OMO moeten er nog een aantal gehouden worden.

Omo Scholengroep

De directie van de Omo Scholengroep, Dr.-Knippenbergcollege, Vakcollege, Praktijkschool Helmond en het Carolus Borromeus hebben vandaag overlegd over de aanpak van de komende tijd, vanwege het afschaffen van de centraal examens. “Wij volgen op wat de overheid bepaalt”, legt Perry Vermeulen communicatie bij de OMO uit. “We gaan zoeken naar mogelijkheden om de School Examens af te kunnen sluiten. Wellicht op een later moment fysiek en anders digitaal. Deze mogelijkheden worden nu bekeken.” De school moet nog een aantal examens afnemen, voordat op basis daarvan bepaalt kan worden wie zijn diploma wel krijgt en wie niet. “Wij gaan er alles aan doen om zoveel mogelijk leerlingen met een diploma de zomervakantie in te kunnen sturen,” zegt Vermeulen.

Jan van Brabant College

Voor het Jan van Brabant zijn de problemen iets minder groot. “Het scheelt voor ons dat de schoolexamens allemaal al afgerond zijn,” zegt vestigingsdirecteur, binnenkort algemeen directeur, Geert-Jan Nillesen. Er zijn nog wel een aantal leerlingen die schoolexamens in moeten halen. “We moeten nog even wachten op de regeling wat betreft examennormen en eisen voor het behalen van een diploma via deze weg, maar het scheelt wel voor de school dat het voornamelijk nog de inhalers zijn die een SE moeten behalen,” aldus Nillesen.

ROC ter Aa

Het ROC heeft besloten om t/m 6 april alle examens te stoppen. Volgens Marlies Strik wordt er tot die tijd gekeken hoe de examens ingedeeld gaan worden. “De mondelinge tentamens zijn gemakkelijk online te houden voor praktijkexamens bij stagebedrijven is het lastiger omdat die vaak stilgelegd worden.” De school wil natuurlijk zoveel mogelijk leerlingen met een waardig diploma de zomervakantie in te sturen zodat ook zij hun toekomst tegemoet kunnen gaan.

Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
 E-mail: 
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

 

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *