Op 24 december kwam het droevige bericht dat Gerrit van Neerven thuis op 80-jarige leeftijd plotseling is overleden. Team Ditisonzewijk-Helmond wenst zijn echtgenote Nellie, hun dochters Yvonne en Jolanda en de kleinkinderen heel veel sterkte om dit grote verlies te verwerken.

Gerrit van Neerven en zijn echtgenote Nellie stonden in heel Helmond bekend als het echtpaar van de Stadsgalerij. Hun expositie van ‘verdwenen Helmondse gebouwen’ stond dikwijls in de belangstelling. Gerrit maakte schaalmodellen van panden met behulp van foto’s en documentatie waarbij hij geholpen werd door Nellie die het schilderen van de maquettes voor haar rekening nam. Op internet zocht zij urenlang naar nog meer foto’s met details. Helaas konden zij maar steeds geen definitieve plek vinden voor hun expositie en zijn zij via diverse adressen, zoals de passage, de Markt en computermuseum in de Heistraat beland. Vorige week werd hen aangezegd dat zij ook daar niet meer konden blijven exposeren en op zoek moesten naar een andere ruimte. Hun expositie zou niet museumwaardig zijn, werd hen verteld door de ambtenaren van de gemeente Helmond en daarom kon hun expositie niet worden toegevoegd aan een ander museum.

Onverwachte overlijden van Gerrit

Het bericht van het overlijden van Gerrit van Neerven kwam als een donderslag bij heldere hemel. Deze week nog was ik bij hen op bezoek en heb ik hem nog gefeliciteerd met zijn 80e verjaardag. Toen vertelde hij nog enthousiast over het laatste project voor de expositie: de Heilig Hartkerk die voorheen in de Veestraat stond en die in 1954 werd afgebroken. ‘Hoe het ook afloopt met het zoeken naar een nieuwe ruimte, die kerk maak ik nog af!’ vertelde Gerrit vorige week, terwijl hij ook nog memoreerde aan zijn goede vriend Sjef Spoormakers die in diezelfde week was overleden en die hem ook bij zijn maquettes meermalen behulpzaam was. Helaas heeft het niet zo mogen zijn.  Een week na het afscheid van zijn vriend Sjef Spoormakers is Gerrit thuis plotseling overleden.

Twee weken geleden was het team van Ditisonzewijk nog op bezoek voor het maken van een documentaire over de Stadsgalerij. In overleg met de familie wordt de documentaire binnenkort toch online gezet.

Gerrit we gaan je missen!

Gerrit en Sjef werkten samen aan een nieuwe maquette.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Anja Donkers

Anja Donkers Team Ditisonzewijk.nl Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *